Hlavní obsah

Náš chlap: Chceme zpátky rtěnky!

Foto: Mona Martinů

Růž - to je to, oč tu běží!Foto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také máte v poslední době pocit, že budoucnost lidstva je nejistá a že člověk už se nemá prakticky čeho zachytit, o sociálních jistotách už vůbec nemluvě? Vězte, že realita je možná ještě drsnější, a přispíváte k tomu velmi výrazně i vy, ženy!

Článek

Na budoucí vývoj lidského druhu existují různé názory. Většina z nich je pravděpodobně spíše pesimistická: tají ledovce, na Šumavě se množí kůrovec, naše planeta už není zelená, ale modrá. V současných podmínkách, kdy jsou již téměř ve všem nahraditelní, hledají muži nový smysl své existence. Často se také diskutuje o tom, zda dnešní muži nejsou příliš zženštilí. Já osobně si nemyslím, že by to platilo paušálně, ale když jsme posledně seděli s kamarády v hospodě, až do sedmého piva nenašel nikdo odvahu přiznat, že se holí v podpaždí. Přičítám to jednoznačně této štvavé mediální kampani a příště musíme najít podnik, kde mají déle otevřeno.

Tolik muži, a co ženy?

Ovšem zcela jasný signál definitivního úpadku dnešní doby je pro mne ten, že ženy, až na vzácné výjimky, nepoužívají rtěnku. Proč??? Jsou dnešní ženy líné? Nebo jsou přetíženy jinými činnostmi? Jejich rty už to nepotřebují? Nepotřebuje to už jejich sebevědomí? Nebo to nepotřebujeme my, muži? Odpověď je nevím, no comment, ne, ne, a rozhodně ne!

Opravdu nerozumím tomu, že ženy jsou ochotny utratit nemalé částky za kadeřníka, manikúru, pedikúru, depilaci, epilaci, odsátí i nastřelení téměř čehokoli skoro kamkoli, a přitom zapomínají na tu nejzásadnější věc, která přitom nezabírá skoro žádné místo v jejich kabelkách, kabelách, a občas možná i taškách na kolečkách. Malá tyčinka, která prakticky nic neváží, ale která ve správný čas a na správném místě dokáže vychýlit z rovnováhy kteréhokoli chlapa, a v určitých případech dočasně i zemskou osu. A není to ani časově náročné.  Úplně stačí, když těch 10 minut denně, které věnujete popisu naprosté neschopnosti vašich manželů svým kamarádkám, darujete svým rtům a tím i nám mužům.

Pravda, k tomu, aby byla rtěnka nanesena pouze tam, kam patří, to jest na rty, je dobré se při tomto úkonu vidět. Snad by se už konečně mohli dohodnout přední výrobci mobilních telefonů a aspoň tu zadní stranu mobilů vyrábět jako zrcátko. Ano, nejdříve bylo třeba sjednotit koncovky nabíječek, ale je možné, že právě teď nastal ten správný čas postoupit k opravdu důležitým změnám.  Nechceme přece, aby  za nás musel úplně všechno řešit Steve Jobs!

Proto navrhuji, abychom my muži vyžadovali rtěnky zcela nekompromisně. Požadujme rtěnky ve všední den, o víkendu i během dovolené! Chtějme jejich barvy, chutě i jejich vůně!  A jednoznačně žádejme po vládě sníženou sazbu DPH na rtěnky.

Alespoň malou osobní zkušenost se rtěnkou má snad každý muž. Jen si vzpomeňte, jak se vás manželka podezíravě a naprosto neoprávněně ptala na původ oné skvrny na vaší košili nebo na čalounění v autě, a vy jste si prostě nemohli vzpomenout..

Moje žena mě již léta, mimo jiné, pravidelně nabádá: „Vem si čisté prádlo, protože v tvém věku ti může kdykoli prasknout cévka v hlavě, tak ať se za tebe pak nemusím v nemocnici stydět!“ Já apeluji v podobném duchu na všechny rozumné ženy: „Používejte rtěnku, protože nikdy nevíte, kdy a kde vás někdo bude chtít či muset políbit!“.  A jelikož nesmíme zapomínat na mladou generaci, navrhuji rovnou i heslo pro novou kampaň z oblasti prevence: „Zahoď fet, zkrášli ret!“. Koneckonců, jak víme, zdravotní pojišťovny sponzorují i daleko větší ptákoviny…

Související témata:

Načítám