Hlavní obsah

Návštěva domu, kde prim hraje tříbarevná kuchyně. Líbí?

Foto: Eliška Beránková

Foto: Eliška Beránková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříčlenná rodina šla ze smutného domečku do nového krásného domu. Majitelka měla jasno: bude hrát barvami! Práce na něm bavila ji i designérku, se kterou se ve všem skvěle shodly. A takhle krásně to dopadlo.

Článek

Do nového domu na Vysočině se tříčlenná rodina se šestiletou dcerou stěhovala z domečku, který byl podle slov majitele zařízený v „babičkovském“ stylu, tedy hnědá + černá + bílá a nevyhovovalo jim ani vybavení. Nový domov měl být úplně jiný – hravý, barevný a veselý, ale hlavně útulný.

Začalo to v kuchyni

O kuchyni měla paní domu jasnou představu – přála si ji vícebarevnou. Naštěstí potkala skvělého truhláře. Kuchyň precizně vyrobil, ale nechtěla se mu malovat, a tak rodinu propojil s designérkou Laďkou Adamovou, čímž začala spolupráce na celém domě.

„Když mi majitelka nastínila, jaká by se jí líbila kuchyňská linka, tak jsem věděla, že musíme doladit celý interiér. Vše bylo netradiční a o to zábavnější. Spousta klientů se nadchne pro interiér, který vidí v časopise nebo televizi, ale bojí se mu aspoň trošku přiblížit a raději si pořídí klasiku, která se neokouká – prý. Tady to bylo jiné,“ říká s úsměvem Laďka Adamová.

Foto: Eliška Beránková

Kuchyní to vše začalo. Majitelka ji chtěla vícebarevnou, což designérku přimělo k tomu, aby doladili celý důmFoto: Eliška Beránková

Úlovky z bazarů

Paní domu se nebála experimentovat, takže pro ni designérka hledala hezké a zajímavé kousky, které do domu zapadnou. „Strašně mě to bavilo, protože prostě věděla, co chci, a nacházela pro mě kousky, které stálo za to mít. Navíc dokázala najít zlatý střed mezi mou a přítelovou představou, neb každý z nás chtěl něco jiného,“ doplňuje majitelka.

Řada zařizovacích prvků se vyráběla na míru, ale velkou část hledali v různých antikvariátech, bazarech, retro obchodech a galeriích – jako třeba stolek a křesílka do retro kavárny, jak začaly majitelka s dcerou přezdívat koutku v obývacím pokoji.

Nábytek v šedé pánské pracovně je z lesklého laminátu a doplňuje ho lenoška vyrobená na míru, paní domu má svůj pokoj z barevného lamina a i sem umístili pohovku.

Foto: Eliška Beránková

Tapetu (Decent Art) do obývacího pokoje měla paní domu vybranou už dlouho dopředu, k ní designérka dokázala sladit další vybaveníFoto: Eliška Beránková

Držet se barev

Barevnost ladily dámy společně a paní domu přiznává, že ji designérka u prvotních plánů musela chvílemi držet, protože občas sjížděla do monotónnosti, ve které žila předtím. „Možná to ale bylo tím, že už jsem chtěla mít všechno za sebou, poměrně nás tlačil čas. Ale Laďka mě vždy podržela a přesvědčila, že se daný kousek prostě najde. A našel,“ vypráví paní domu.

Vysoký strop aneb Z oříšku předností

Dům má přibližně 130 metrů čtverečních v přízemí a 100 metrů čtverečních v podkroví. Úskalím se stal vysoký strop v obývacím pokoji – Laďka Adamová se bála, že kvůli němu bude vše působit malinké a zanikne. Nakonec je ale ráda, že díky výšce krásně vynikla tapeta, již měla paní domu vyhlédnutou už dlouho dopředu, a také ostatní kousky, které do pokoje vybrala. Z oříšku se tak vlastně stala přednost.

„Původně mělo být z pánské pracovny v horním patře vidět do obývacího pokoje oknem nebo z galerie, ale klienti se rozhodli pro změnu, a tak vznikl velmi vysoký strop. Je to zase něco jiného, fajn bylo i to, že jsme si mohli dovolit pořídit tam zajímavější světla,“ dodává designérka.

Foto: Eliška Beránková

Pánská pracovna je zařízená v šedých barvách, nábytek je z lamina a zajímavý je stojan na květiny, který má ve spodní části posuvné dveře skrývající úložný prostor na deky atd.Foto: Eliška Beránková

Stálá spokojenost

Nejoblíbenější částí domu je kuchyně s navazující jídelnou, obývákem a retro kavárnou. „Z gauče se ráda kochám, jak je to vše ucelené, v kavárně si dám kafe, něco si přečtu, koukám ven a relaxuji. Doteď mě nenapadlo cokoli změnit nebo přikoupit, všechno má své místo a někdy prostě jen tak koukám a dům mě nepřestává bavit,“ uzavírá majitelka.

Foto: Eliška Beránková

Pohled od jídelního stolu do retro kavárny, obývacího pokoje a směrem ven. Terasu v současnosti majitelé spolu s designérkou dodělávajíFoto: Eliška Beránková

Vizitka designérky

Bytová designérka Laďka Adamová pracuje pod značkou Interiér LA. Při práci naslouchá přáním a požadavkům klientů a své nápady převádí do grafického návrhu, díky kterému si řešení lépe představí. Zajišťuje řemeslné práce, doporučí firmy a na realizaci pak sama dohlíží. S investory komunikuje od prvního kontaktu až po předání díla, respektuje finanční rozpočet i změny, které v průběhu realizace přicházejí, a tím zaručuje maximální spokojenost. Více na interier-la.cz.

Co vy a barvy? Které kombinace máte nejraději?

Reklama

Načítám