Hlavní obsah

Návštěva v luxusní vile, která vám vyrazí dech

Foto: LVA, Petr Mádlo

Obrovský obytný prostor v luxusním domě poskytuje dostatek místa a soukromíFoto: LVA, Petr Mádlo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novostavba v jednom z velkých českých měst může leckoho uhranout už jen počtem místností. Zařízení svěřili majitelé kompletně do rukou profesionálů. Jak se vám líbí?

Článek

Zařizovat dům, který má šest ložnic, obývací pokoj s kuchyňským koutem o rozloze bezmála 100 metrů čtverečních, společenskou místnost, hernu pro děti, suterén s technickým zázemím, další a další místnosti, a k tomu všemu podzemní parkoviště, je prostě výzva. Velkorysý bytový prostor čítal téměř čtyři sta čtverečních metrů! „Dali jsme důraz na čistotu interiéru, vzdušnost, minimalismus a kontrast,“ vysvětluje autor designérské realizace, architekt Lukáš Vondráček z ateliéru LVA. Každá věc tu má své místo, každý detail je pečlivě promyšlen, vše spolu ladí.

Barvy do interiéru přinese život

Architekt pro interiéry zvolil velice střízlivý až tlumený tón, který nechá vyniknout barevným doplňkům a nápaditým detailům, jež tu najdete na každém kroku. Design pojal ve (svém) stylu „barvy do interiéru přinese život sám“, stačí pouze vytvořit neutrální a maximálně funkční prostředí. V celém domě nenajdete mnoho barevných ploch. A bílé stěny hezky ladí s nábytkem v tónech šedé, černé a bílé.

Foto: LVA, Petr Mádlo

Obývák: interiér je světlý, vzdušný, a přesto útulnýFoto: LVA, Petr Mádlo

Devízou obývacího pokoje s kuchyňským koutem je světlo. Dává prostoru měkkost a vnáší do něj život. A krb sluší každému pokoji, natož obývacímu. Umístěný v centru, přitom důmyslně ukrytý, je ústředním prvkem, jež místnost opticky rozděluje. Z křesla u okna a se sklenkou šampaňského můžete pozorovat západ slunce. A co teprve když v krbu praská oheň... Nádherná představa! Všimněte si, jak důmyslně je vyřešena podlaha pod krbem. Pod nehořlavým sklem se skrývá vrstva písku ze saharských pouští.

Foto: LVA, Petr Mádlo

Jak by se vám líbilo z rozložitého ušáku pozorovat venkovní život?Foto: LVA, Petr Mádlo

Foto: LVA, Petr Mádlo

Kuchyňský kout. Od pultu můžete sledovat, co se pro vás vaříFoto: LVA, Petr Mádlo

Foto: LVA, Petr Mádlo

Jídelna má vymezen velkorysý prostorFoto: LVA, Petr Mádlo

H2O jako voda

Už jste někdy stáli přede dveřmi označenými cedulkami „Play“, „Wet Wet Wet“ či „Hell“? Zprvu přemýšlíte, o co jde, ale po pár vteřinách vám to dojde. Nezbývá než ocenit skvělý nápad. Takže: „Play“ je herna pro děti, „H2O“ je koupelna, a co myslíte, že je Hell, v překladu Peklo? Přece sauna! Důvod, proč dveře nesou cedulky s označením účelu místností, byl prostý – usnadnit orientaci. Vila má čtyři nadzemní podlaží a dohromady osmnáct místností!

Foto: LVA, Petr Mádlo

Nápisy na dveřích jsou originální, a hlavně praktické. Jinak byste mohli mezi tolika technickými místnostmi blouditFoto: LVA, Petr Mádlo

Netradičně jsou řešeny také dveře. „Jedním z důležitých prvků interiéru byl návrh dveří. Použili jsme bezfalcové dveře se skrytými 3D panty, které mají vlisované černé sklo v ploše křídla s typografií,“ prozrazuje architekt.Zajímavý je také interiérový výtah, jehož design nikterak nenarušuje styl ani celkový design. Bílá barva převládá v celém interiéru, pouze v dětských pokojích a herně pro děti byly zvoleny pro jednu hlavní stěnu odstíny zelené, modré a limetkové barvy.

Foto: LVA, Petr Mádlo

Pozor, tady vládnou ti nejmladší. Na dveřích je nápis „No limits“Foto: LVA, Petr Mádlo

Foto: LVA, Petr Mádlo

Bílá barva vládne celému bytu, i ložnicím. A tiše, prosím!Foto: LVA, Petr Mádlo

Foto: LVA, Petr Mádlo

Trojkombinace na toaletě: bidet, mísa a pisoár se stupínkem i pro ty nejmenší obyvatele domuFoto: LVA, Petr Mádlo

Něco pro hospodyňky

Velký dům znamená i velké uklízení. Aby to nebylo tak složité, v každém podlaží byla vybudována malá místnost se shozem na prádlo, vedoucím do prádelny v suterénu. Praktické řešení jistě usnadňuje práci. Uhodnete, jakou cedulku na dveřích má místnost? Samozrejmě... „Down“!

Tečku za dnešní návštěvou udělají svítidla. Ta hlavní, tedy svítidla v obývací pokoji a jídelním koutě, mají rám z přírodní tvrzené sádry, a ačkoli jsou zavěšená, vizuálně splývají se stropem. Jsou decentní, neruší a poskytují příjemné světlo. A že je zde všude opravdu, na co svítit!

Chtěli byste také takhle bydlet, nebo by vám stačil malý domeček s dispozicemi 1+1?

Reklama

Načítám