Hlavní obsah

Nehty: Zima volá po šedé a modré!

Foto: Lowres

Nehty se nyní nosí kratší a zaoblenějšíFoto: Lowres

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalé nehty? To je nutnost! A potvrzují to i sociologové, neboť tvrdí, že mužský pohled nejprve spočine na vašich očích, pak o něco níže a hned poté se přesune na vaše ruce! A tak nejen proto jsme zjišťovali na veletrhu krásy, co že je teď nového v nehtovém designu...

Článek

Už nějakou dobu se nehty zkracují. Symbolizuje to návrat k přirozenémuvzhledu. Stačí se podívat kolem sebe nebo třeba do módních rubrik dámských časopisů. Sotva najdete na fotkách nějakou zahraniční celebritu, která by měla přerostlé „drápky“. Jaký se teď nosí design a jaké barvy jsou IN, jsme se ptali nejen profesionálů v oboru, ale i samotných žen na veletrhu krásy. Odpovědi nejen na tyto otázky dostanete v naší videoreportáži zde:

Zima ve znamení tmavých tónů

Ačkoli se, co se délky týče, slaví návrat k přirozenosti, s barvami si můžete náležitě vyhrát. Nehty se v této sezoně nemusí lesknout, zabodujete naopak s matnými laky. Kromě klasických podzimních barev, jako je tmavší fialová (zkusit můžete lak od Avonu, Decadence, 89 Kč) či sytá rudá (například od firmy Jessica, Sensuous, 182 Kč nebo Avon, Real Red, 89 Kč), nastal i velký boom šedé, modré nebo ideálně modrošedé či tradiční černé. Připadají vám šedé nehty, ehm, poněkud zvláštní? Zkuste je a možná vás překvapí. Tyto barvy navíc lichotí i krátkým nehtům.

Na foto: vlevo a uprostřed Avon, vpravo Lancôme

Na foto: M.A.C

Co ovšem nesmíte zanedbat, je perfektní nalakování. Pokud máte problémy s pevnou rukou, pořiďte si korektor neboli odlakovač v tužce (například od firmy Bodybasics, 199 Kč). Jak fialové, tak červené jednobarevné nehty se musí pořádně lesknout. Pokud lak sám o sobě není dostatečně lesklý, použijte svrchní lak (například od LCN, Diamantová báze, 161 Kč). Pokud patříte k extravagantním ženám, můžete se inspirovat výtvory ve videoreportáži. V tomto případě jdou patrně trendy stranou. I tak se dá lakovat s citem, aby výsledek nevypadal spíš jako cirkus než jako umělecké dílo.

Foto: Ondřej Kroutil

Na přehlídkách uvidíte i velmi zdobené nehtyFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Extravagantní špičaté nehtyFoto: Ondřej Kroutil

Umělé nehty ano, ale gelové!

Ne každá žena má tak kvalitní nehty, aby si je mohla nechat dorůst do požadované délky. A proto se nebojte zajít do salonu na prodloužení. Největší poptávka je podle odborníků po gelových nehtech. Co se týče délky, vedou nehty kratší a zakulacené. Kdo snese trochu extravagance, troufne si i na nové trendy výrazně špičatých nehtů. Jejich nositelky nám sice tvrdily, že jsou na manipulaci s nimi už zvyklé a nedělá jim to problém, ale praxe ukazuje, že z praktického hlediska dávají ženy přednost zavedené klasice s francouzskou manikúrou před extravagancí, i když by kolikrát měly chuť alespoň výjimečně experimentovat. Francouzská manikúra je IN už mnoho let, a jelikož nehtový design slaví návrat k přirozenosti a jednoduchosti, nepředpokládám, že by jen tak brzy z módy vyšla.

Sama patřím spíš k těm extravagantnějším typům žen, ale i já dávám přednost jednoduché eleganci před výstředností za každou cenu. A tak ať už jste z jakéhokoli těsta, noste zkrátka to, co máte rády, ať už je to trendy nebo ne. Hlavně nezapomeňte, že pěkné ruce nedělají jen pěkné nehty.

Jakým nehtům dáváte přednost vy? Necháváte si je zdobit? Anebo to umíte sama? Jaká barva vám sedí a s jakým materiálem při prodlužování nehtů máte dobrou či špatnou zkušenost? Pište nám do diskuse pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám