Hlavní obsah

Nejčastější módní chyby aneb 5 věcí, kterých si na vás každý všimne

Foto: Stock-Studio, shutterstock.com

Jsou to zdánlivě nepodstatné drobnosti, kterých si na vás všimne úplně každý. Víte, o kterých je řeč?Foto: Stock-Studio, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádoucí, abyste bezhlavě hltaly poslední trendy a bez rozmyslu je chtěly aplikovat na sebe. Vypadat upraveně chce ale každá z nás. Čeho si ostatní na vašem oblečení vždy všimnou?

Článek

Pozornost lidí ve svém okolí získáváte kombinací svého vystupování, osobnosti a celkového dojmu. Zde hraje důležitou roli oblečení, ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. Žádné statisíce ale utrácet nemusíte, stačí když budete respektovat několik následujících pravidel.

Padnoucí sako

Ať už bude od slavného módního domu, z konfekce či second-handu, na tom vlastně vůbec nezáleží. Jde o to, aby vám seděla ramena, šířka, rukávy. Pokud cokoli neladí, sako se na vás podivně otevírá, máte krátké rukávy či vás svírá v zádech, vraťte ho zpět na ramínko.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sako, Mango, 1699 Kč, sako, Zara, 2299 KčFoto: archiv firem

Vyčištěné boty

Možná je to pro vás samozřejmost a říkáte si, proč o něčem takovém vůbec píšeme. Ale když se projdete českými ulicemi, často vidíte ženy i muže v ošuntělých, zablácených či jinak špinavých botách. Bohužel takový detail dokáže celkový dojem fatálně zkazit. Je velmi jednoduché takovému nešvaru předejít, když si svou obuv před odchodem z domu vždy vyčistíte.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): krém k ošetření obuvi, Collonil, 139 Kč, čisticí krém na obuv, Bama, 99 KčFoto: archiv firem

Nápadité doplňky

Můžete mít úplně jednoduchý outfit, který doplníte zajímavými slunečními brýlemi nebo šperky, které nezruinují rozpočet.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): náušnice, H&M, 179 Kč, sluneční brýle, Mint Shop, 799 KčFoto: archiv firem

Nadčasový svrchník

Trenčkotem či koženou bundou nemůžete nikdy nic zkazit. Vzít si k takovému svršku můžete i úplně obyčejné džíny, ale nestárnoucím kouskem upoutáte pozornost všech.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bunda z umělého semiše, Bershka, 1299 Kč, trenčkot, Reserved, 1999 KčFoto: archiv firem

Kvalitní kabelka

Opět neplatí, že za ni musíte odevzdat dvě výplaty. Ale plastové kabelky s ošoupanými uchy působí velmi nevkusně. I v řetězcích s oblečením se dají sehnat kožené či semišové kabelky, které vám mohou posloužit několik sezon a uděláte s nimi dobrý dojem v jakékoli společnosti.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kožená kabelka, Zoot, 849 Kč, semišová kabelka, Zara, 1699 KčFoto: archiv firem

Čeho si nejvíc na oblečení ostatních všímáte vy?

Reklama

Načítám