Hlavní obsah

Nejdřív první polibek, potom sex? Ne! Chceme vše naráz

Foto: THINKSTOCK

Věříli byste tomu, že mezi líbáním a sexem kdekdo nevidí rozdíl?Foto: THINKSTOCK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování na první schůzce není tak oblíbené, jak se tvrdí! Nový výzkum ale uvádí, že mizí rozdíl mezi sexem a líbáním! Lidé chtějí obojí ve stejnou dobu. Kdy? A s čím se vyplatí počkat?

Článek

Myslíte si, že se svět zbláznil? Zastáváte názor, že s vývojem nových technologií a objevů dochází zároveň i k postupnému uvolňování morálky, co se seznamování, randění, intimity, boření tabu, a vlastně i partnerství týče? Říkáte si, že nic není, jak bývalo? Možná máte pravdu. Nová anketa, z níž zmíníme jen ta nejdůležitější data, vyvolává otázku, zda se intimita změnila natolik, že líbání a sex jsou jedno a totéž.

Zúčastnění? Pestrý pelmel!

Průzkum provedený americkou společností SurveyMonkey přinesl zajímavé výsledky. Lidé mezi polibky a milováním přestávají vidět rozdíl, obojí je pro ně činnost, ke které by mělo dojít naráz – ne postupně a pozvolna. Jak na to vědci přišli? Studie se zúčastnilo 1660 lidí žijících bez partnera, tedy singles, ovdovělých či rozvedených, přičemž 37 % respondentů bylo ve věku 18–29 let, 23 % dotázaných mělo 30–44 let, 21 % lidí bylo ve věku 45–60 let a 19 % zúčastněných mělo dokonce 60 a víc roků. Všichni tito lidé měli uvést, co si myslí o sexu a randění.

Klíčová chvíle pro rozkoš

Téměř 54 % mužů očekává, že s novou partnerkou dojde k líbání na první schůzce. Totéž si představuje 52 % žen. Líbání druhé až páté schůzce po seznámení má v plánu téměř 44 % žen a o dvě procenta méně mužů. (Ne, není to omyl, ženy v tomto případě mužské choutky převyšují.)

Foto: THINKSTOCK

Od líbání je pro mnohé k sexu asi deset minut. Nebo... deset metrů?Foto: THINKSTOCK

Od první schůzky už ale většina lidí (konkrétně 30 % žen a 40 % mužů) zároveň myslí i na sex, neboť si myslí, že polibky jsou jen jeho předzvěst. „Tak je to takové logické, ne? Vášnivé líbání  obvykle vede k sexu, a je jedno, jestli je to první, druhý nebo pátý den. Pokusíte se, a buď to vyjde, nebo ne,“ směje se čtenář Lukáš s tím, že „takhle už to prostě chodí“.

Suma sumárum, ti slušnější si odbudou první schůzku, během které sice doufají ve fyzické sblížení, ale z nervozity si ho v pozvolném tempu nechávají na druhé rande, aby nepůsobili nedočkavě, ti ostatní se nezdráhají začít seznamování jazykem a za doprovodu sladkých slovíček a otázky „Nechceš mne pozvat nahoru?“ kout železo, dokud je žhavé, tedy někdy mezi druhým až pátým dnem po prvním rande.

Žádné čekání na emocionální sblížení, žádné ožužlávání, prozkoumávání úst a radost z těch všech novinek a neznáma, do jakého se člověk vrhá jen postupně. Jak dojde k polibku, bere se to za předehru vedoucí přímo k sexu. Samotné líbání už nejspíš není tak uspokojivé. Má to tak být?

Foto: THINKSTOCK

Líbat se ale dá i vestoje...Foto: THINKSTOCK

Když si chcete užít

„Myslím, že to všechno záleží na okolnostech, očekávání a záměru, s jakým se seznamujete. Potkáte muže, o kterém hned víte, že se nehodí pro vztah, což ale neznamená, že si s ním nemůžete užít krátkodobý románek,“ myslí si čtenářka Adéla s tím, že sex na jednu noc a pouhé intimní dobrodružství klidně snese trochu spěchu, dravosti, a hlavně povrchnosti. U vážnějších známostí prý sex přichází až po líbání, u těch ostatních se to spojuje v takové 2 v 1. Pokud však jde o maximálně uspokojivý sex, pořád platí, že mozek hraje velkou roli.

Sex neznamená vždycky totéž

Další nedávný průzkum, tentokrát gigantu Durex ve spolupráci s portálem Your Tango, totiž ukázal, že z 1096 dotázaných neuvěřitelných 96 % lidí zastává názor, že sex s láskou je lepší, radostnější a emocionálnější. 90 % respondentů dokonce uvedlo, že věří, že je možné zažít skutečně lepší sex po několika měsících i letech vztahu. Vypadá to, že v tomhle se snad od dob minulých nezměnilo nic. Nebo snad máte jiný názor?

A kdy se líbáte vy?

Načítám