Hlavní obsah

Pozor na sladkou nemoc!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Léčilo se přirozenými prostředkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

18. díl - Také vás občas pobolívá břicho? Může to být jen z toho, že jste snědli něco, co vám nesedlo. Ale, co když je to třeba cukrová nemoc? Pak byste se měli léčit! Možná vám ale jen pomohou rady, které praktikovaly naše babičky.

Článek

Cukrová nemoc

Jest žaludeční nemoc: mnohokráte spočívá příčina v požívání mnoho a dobrého jídla. Chrániti se jísti maso, uzeniny, šunku nebo vejce, nýbrž žíti vegetariánsky. A zapomeňte na to bráti jídlo jako nějakou požitkářskou záležitost! Jísti je povoleno pouze tehdy, žádá-li žaludek potravu. Denně 2krát, nejvýše 3krát, stačí úplně. Nebojte se, hlady nezemřete, jen to bude zpočátku tělu značně nepříjemné.

Co se týče přírodní medicíny, ani to není žádný med. Denně do sebe hoď 3 číšky thé z pelyňku, hořce, odolenu, jalovcových plodů a kořenů nátržníku, také anýz, kmín, hořký jetel, heřmánek, puškvorec, mají účinek žaludek posilující. I když píti se dají velmi ztěžka, jak mnoho hořké jsou. Jako velmi dobré lze doporučiti týdně 2-3 parní koupele nebo horké vanové lázně se studenými sprchami na žaludek a spodní část těla.

Divé, vojenské maso

Hrozný název, ale nebojte se. Nemoc lze snadno přeléčit. Jest to následek umělého rychlého léčení mastmi, mazáním a jiným léčebnými prostředky. Při přirozeném léčení neobjeví se nikdy divé maso na ráně.

Divého masa není nutno řezati ani vypalovati, poněvadž samo sebou zmizí, když ránu přirozeným způsobem ošetříme. Denně dvakráte až třikráte vykoupáme v horké vodě nemocný úd (dle velikosti) neb část těla vždy půl hodiny, načež potřeme divé maso citronovou šťávou, vodou rozředěnou. Také obklady, navlhčené rozředěnou citronovou šťávou na ránu neb na divé maso účinkují rychle k jeho odstranění. Na ránu samotnu možno v noci dávati obklady ze semene pískavice, vlněným šatem ovázané, které tak dlouho necháme na ráně ležeti, až uschnou. Léčení takovýchto ran přirozenými prostředky. A funguje. K ranhojiči mnohdy choditi ani netřeba.

Střevní kolika

Ihned horké obklady, nebo střídavě horké sedací koupele, 28 až 33 stupňů R, od 15 do 20 minut. Lehká masáž spodní části těla. Teplý heřmánkový odvar jako klystýr použití. Nepříjemné ale účinné. Nejlépe klystýr dělati ve dvou lidech, kdy nemocný je hluboce předkloněn a léčitel tlačí odvar. Doušky odvaru z odolenu, fenyklu, nátržníku, heřmánku, máty peprné a zeměžluče.

Vyděsily vás léčebné metody z první republiky? Tak nezapomeňte, že nejlepším lékem na většinu nemocí jest střídmost v jídle. Nehodujte proto příliš a snažte se žíti spíše skromným životem. To je ale také těžké, že?

Reklama

Související témata:

Načítám