Hlavní obsah

Nejlepší čas začít běhat

Foto: A3sport

Běh vám dá neskutečnou svobodu a možnost poznat své okolíFoto: A3sport

Počasí začíná přát všem venkovním sportům, ale běh je jedním z těch, které vám pomohou zformovat postavu, zlepšit vaši fyzickou a psychickou kondici, a navíc vykouzlí úsměv na tváři.

Článek

Stačí jen dobrá obuv a nějaké funkční oblečení. Kdy a kde budete běhat je jen na vás, a to vám dává neskutečnou svobodu a možnost poznat své okolí nebo prozkoumat různé kouty české krajiny.

Ať už běháte, nebo se teprve chystáte začít běhat, v A3sport jsme pro vás připravili pár tipů v čem na běh vyrazit. Navíc do 16. 5. máme pro všechny členy klubu A3sport extra slevu 15 % na běžecké boty, oblečení a doplňky.

Silniční běžecká obuv

Obuv vybírejte podle terénu, kde budete běhat. Pokud víte, že budete nejvíc běhat na zpevněných cestách, silnici nebo stezce, vybírejte silniční běžeckou obuv. Běžecká bota by měla mít dobré tlumení, a to hlavně pro začínající běžce nebo běžce, kteří našlapují převážně přes patu. Vybírat můžete z mnoha značek a barev a nemusíte hned utrácet tisíce. Vhodnou běžeckou botu u nás koupíte již od 790 Kč.

Foto: A3sport

Silniční běžecká obuvFoto: A3sport

Trailová běžecká obuv

Radost z běhu v horách, lese a nezpevněných cestách vám může překazit bota, která vás nepodrží v terénu a neochrání vaše nohy. Pokud běháte na nezpevněných cestách, vyplatí se zvolit trialovou obuv.

Dynamické a lehké boty dodají pohodlí a ochranu, takže každá trasa vás bude bavit.

Foto: A3sport

Trailová běžecká obuvFoto: A3sport

Funkční oblečení

Častou otázkou, kterou si každá běžkyně nebo běžec pokládá, je, jaké oblečení si vzít na sebe. Při běhu platí víc než kde jinde vrstvení. Základem jsou běžecké ponožky, které vás ochrání před nechtěnými puchýři a mozoly při dlouhém běhu. Pro ženy je to funkční podprsenka, která zamezí pohybu prsou a nechtěným otlakům. Lehké triko, které vás udrží v suchu a v teplém počasí ochladí. Pro studená rána zvolte legíny a triko s dlouhým rukávem, pokud běháte v chladnějším počasí, přidejte bundu, která chrání proti větru a dešti.

Více na A3sport.cz.

Foto: A3sport

Jak se správně obléknout?Foto: A3sport

Jak často měnit boty nebo oblečení?

Běh je jedním z nejlevnějších sportů, ale i když vaše boty stále vypadají skvěle, je potřeba sledovat, kolik už mají naběháno. Právě jejich funkčnost a tlumení se počtem naběhaných kilometrů zhoršuje. Naběhané kilometry sledujte v aplikaci nebo vás na opotřebení upozorní vaše tělo. Často se objeví bolesti kolene nebo puchýře, které jste donedávna neměli.

Foto: A3sport

Počtem naběhaných kilometrů se snižuje kvalita tlumeníFoto: A3sport

Stejně tak je na tom oblečení – počtem vyprání klesá jeho účinnost. Pokud chcete ušetřit a nejen na běžeckém vybavení, registrujte se do klubu A3sport a získáte uvítací poukaz na 100 Kč, slevu na další nákup 5 %, narozeninový dárkový poukaz a řadu dalších personalizovaných nabídek. Registraci do klubu si založíte zde.

Reklama

Načítám