Hlavní obsah

Nejlepší kostkované kousky, které právě najdete v obchodech!

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostkovaný vzor je sice letos v zimě na výsluní trendů, v nových kolekcích návrhářů se ale objevuje pravidelně, takže se dá říct, že kostka je nadčasová. Proto se vyplatí investovat do károvaného kabátu, sukně nebo saka. Podívali jsme se na proměnlivost tohoto geometrického vzoru a vybraly ty nejlepší kousky v elegantním i volnočasovém duchu.

Článek

Pruhy, puntíky, kostka. Mezi trendy stálicí. Kostka má v těchto vzorech královské postavení, oblečení dodává nadčasový a elegantní vzhled. Ať už preferujete větší vzor nebo spíš drobnější kostičky, letos si rozhodně vyberete. Podívejte se, kolik má kostka stylových tváří!

Elegantní kostka

Kostkovaný vzor může zapadat do různých stylů. Prvním z nich je takzvaný preppy, který připomíná školní uniformy, a dal by se definovat jako sportovně elegantní s nadčasovými detaily. Vznikl v padesátých letech právě na amerických univerzitách. Charakteristické jsou pro něj kostkované mini sukně, polo trička nebo kardigany.

Tartanový vzor dodá outfitu nádech pánského stylu. Ideálním oživením šatníku může být vzorovaná sukně v mini nebo midi délce. K té oblečte černé punčocháče, kozačky a jednoduchý rolák a máte ideální outfit do práce. Nezklamou ani kalhoty cigaretového střihu nebo sako s drobnou kostkou, tyhle kousky nevyjdou nikdy z módy!

Foto: Archiv firem

Zleva: elastické kalhoty F&F, 599 Kč; kalhoty Sinsay, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sukně Orsay, 649 Kč; sukně H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sukně Edited, 1579 Kč, prodává About You; šaty Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sako Mango, 1599 Kč; sako Esprit, 3999 KčFoto: Archiv firem

Uvolněná kostka

Minulý rok zažil boom styl cottage core, něco jako venkovská romantika, ovšem v tom nejmódnějším smyslu. Tento styl v sobě míchá uvolněnost boho, inspiraci přírodou a přirozeností, má být hlavně pohodlný, ale romantický, takže střihově tak akorát oversize. Nejvýraznějším zimním kouskem tohoto stylu s kostkou by byly nejspíš shacket bundy, které připomínají flanelové košile. Ty jsou nesmírně praktické. Hodí se na začátku podzimu, ale i v zimě, kdy je můžete vrstvit pod volnější vlněné kabáty. A schválil by je vám i stylista.

Dál můžete v tomto duchu hledat volnější šaty, které teď hravě unosíte společně s nátělníkem, rolákem a kozačkami, nebo teplejší vlněný kabát, který trochu rozčísne tu zimní monotónnost. Bude tak zářit nejen ve vašem šatníku, ale i mezi ostatními na ulici.

Foto: Archiv firem

Zleva: bunda F&F, 799 Kč; kabát Hollister, 1712 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: šaty Zara, 1199 Kč; šaty Jacqueline de Yong, 804 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabát ze směsi s vlnou s. Oliver, 3999 Kč; kabát Stradivarius, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: midi šaty F&F, 699 Kč; šaty Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám