Hlavní obsah

Tartan jako nestárnoucí trend: Víte, jak ho nosit?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je dědictvím Skotska, součástí královského šatníku, symbolem punkové subkultury a především trendem, který zvládne udržet tempo moderní doby. Protože největší výhodou tartanového vzoru je jeho nesmrtelnost, zařaďte jej na módní piedestal i vy.

Článek

Kostkovaná tkanina patří mezi favority předních designérů snad od nepaměti, a tak není divu, že v jejich podzimních kolekcích hraje významnou roli. Nevíte si rady, jak s károvaným motivem naložit? Ukážeme vám pět stylových kombinací pro různé příležitosti.

Do města 

Sice nespadají do škatulky nejpopulárnějších typů kalhot, ale v posledních letech se přece jen lacláče vracejí do hry. Pakliže dáváte přednost pohodlnému oblečení, přijdete jim na chuť. Doplňte je kostkovanou bundičkou s beránkem a staňte se hvězdou ulice.

Foto: Jakub Jurdič

Sluneční brýle Reserved, 299 Kč; bunda Levi’s, 3999 Kč; lacláče Mango, 1299 Kč; kabelka Lindex, 599 Kč; boty Högl, 5599 KčFoto: Jakub Jurdič

Do společnosti

Černobílá klasika je sázkou na jistotu a to i v případě kostkovaného vzoru. Decentní pojetí působí elegantním dojmem. Pokud však chcete outfitu dodat extravagantní nádech, přidejte vysoké šněrovací kozačky a obyčejnou košili okořeňte výrazným límcem.

Foto: Jakub Jurdič

Košile Lindex, 899 Kč; límec Lindex, 299 Kč; cardigan Cellbes, 1399 Kč; sukně Reserved, 499 Kč; boty Högl, 6999 KčFoto: Jakub Jurdič

Na nákupy

Nechcete se pohodlí vzdát ani v postpandemickém světě? Poohlédněte se po kalhotách v teplákovém vzhledu. Spolu s rolákem, barevným kabátem a kozačkami na podpatku získáte ideální model na ty nejnutnější pochůzky po městě.

Foto: Jakub Jurdič

Náušnice Reserved, 159 Kč; rolák Benetton, 499 Kč; kabát Reserved, 2999 Kč; kalhoty Lindex, 999 Kč; kabelka Sisley, 2699 Kč; boty Vagabond, 4699 KčFoto: Jakub Jurdič

Do práce

Červená károvaná sestava je ztělesněním opravdové elegance. Čeká vás důležitá pracovní schůzka nebo jen chcete v kanceláři zazářit? Oblečte si úpletový komplet! Aby byl celkový look perfektní, nezapomeňte ani na lodičky.

Foto: Jakub Jurdič

Náušnice H&M, 299 Kč; vesta Reserved, 1299 Kč; šála Benetton, 799 Kč; sukně Reserved, 999 Kč; lodičky Salamander, 3499 KčFoto: Jakub Jurdič

Na rande s kamarádkou

Podzimní sezona láká k vyzkoušení nejrůznějších kloboučků, a jelikož baret je synonymem francouzské elegance, neměl by ve vaší skříni chybět. Paříž je právem považovaná za Mekku módy a styl jejích obyvatelek můžete zúročit kdekoliv na světě. Tartanový svetr a džíny do zvonu se budou hodit, až půjdete s kamarádkou na kafe nebo vyrazíte na poznávací výlet.

Foto: Jakub Jurdič

Baret Benetton, 499 Kč; svetr Mango, 1299 Kč; náramek, H&M, 349 Kč; kabelka Reserved, 259 Kč; džíny Levi’s, 3599 Kč; boty Levi’s, 4099 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Natalie L. (Crush Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Radlické kulturní sportovně, Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5. 

Reklama

Související témata:

Načítám