Hlavní obsah

Nejlepší seriály pro dlouhé večery. Znáte je?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dnes je zřejmě poslední teplý den! Sychravé podzimní počasí, které s sebou běžně přináší to pravé lenošení, si vyloženě říká o čtení nebo sledování televize. Pokud patříte do druhé skupiny, našli jsme pro vás nejlepší seriály, které by vám neměly uniknout!

Článek

Nabídka seriálů je v posledních letech hodně pestrá – hlavně dovozových. Stačí si uvařit oblíbený čaj či kávu, uvelebit se pod dekou před obrazovkou a nechat se strhnout napínavým dějem. Ale pozor, sledování je na vlastní nebezpečí. Tyto seriály jsou totiž prudce návykové!

Jak jsem poznal vaši matku

Seriál Jak jsem poznal vaši matku je tak trochu remake oblíbených Přátel. Ústřední pětice je totiž banda nerozlučných kamarádů, a to i přesto, že je každý úplně jiný. Patří mezi ně nenapravitelný romantik Ted (Josh Radnor), na kariéru zaměřená Robin (Cobie Smulders), proutník Barney (Neil Patrick Harris) a nerozlučný pár tvořený Lily (Alyson Hannigan) a Marshallem (Jason Segel).

Hlavním vypravěčem je Ted, který svým dětem líčí devět řad (208 dílů) dlouhý příběh o tom, jak se seznámil s jejich matkou, a nevynechá žádnou životní peripetii. Pokud jste skeptičtí a myslíte si, že seriál Přátelé už nic nepředčí, tohle dílko mu zdárně šlape na paty. Ke zhlédnutí je na internetu i v televizi.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu bez sebe nedá tato pětice ani ránu. Zleva jsou herci Neil Patrick Harris (45), Cobie Smulders (36), Josh Radnor (44), Alyson Hannigan (44) a Jason Segel (38)Foto: Profimedia.cz

Živí mrtví

Seriál Živí mrtví si zamilují zejména ti, kterým nevadí pohled na uřezané hlavy a umělou krev. Tečou jí v něm totiž doslova potoky. Dovedete si představit, že se v nemocnici probudíte z kómatu a první, co musíte udělat, je vyřídit řádku zombíků? Právě to totiž zažil seriálový šerif Rick Grimes (Andrew Lincoln).

Většina planety se nakazila virem, který z lidí dělá zombíky bažící po lidské krvi, a na pár přeživších je, aby se s touhle situací nějak popasovali. Dosud je natočeno devět řad, premiéra zatím té poslední je naplánována na říjen. Pokud vám nevadí naskočit do rozjetého vlaku, Živé mrtvé vysílá jedna ze soukromých televizí.

Foto: Profimedia.cz

Herec Andrew Lincoln (45), který je na obrázku vpravo, ztvárňuje ústřední postavuFoto: Profimedia.cz

Hra o trůny

O trůny se v americko-britském seriálu opravdu hraje, a pořádně tvrdě. Výpravná fantasy série je plná vyjednávání, intrik a bojů mezi rody usilujícími o samostatnost, které se odehrávají na fiktivních panstvích. Na svém kontě má dílo 38 cen Emmy.

Na denním pořádku je v něm nahota. Ve Hře o trůny už se odhalila nejedna herečka. Jmenovitě například Emilia Clarke (31) nebo Elisa Lasowski (31). A co by vás mělo přesvědčit „Hru o trůny vyzkoušet“? Například to, že jde o vůbec nejsledovanější seriál v historii jedné filmové stanice. Poslední, osmá, řada by měla spatřit světlo světa v polovině roku 2019.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emilia Clarke (31) je ve Hře o trůny každou chvíli naháFoto: Profimedia.cz

Sedmilhářky

Další dílo z produkce jistého filmového kanálu, které se více než povedlo. Nalákat ke sledování vás může plejáda slavných jmen. Hlavní postavy tří matek si v Sedmilhářkách střihly Reese Witherspoon (42), Nicole Kidman (51) a Shailene Woodley (26). Seriál osciluje na pomezí komedie a dramatu a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Jakou roli v ní hrají tři kamarádky a kdo je vlastně vrah a kdo oběť? Sedm dílů první série brzy doplní druhá řada, termín jejího uvedení ale ještě není znám.

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon (42) a Nicole Kidman (51) se při natáčení dobře bavíFoto: Profimedia.cz

American Horror Story

U American Horror Story je fajn, že nemusíte vidět všechny série. Každá z nich má totiž samostatný hororový příběh – například jedna sleduje osudy duševně nemocných v ústavu a další se odehrává v dívčí škole pro čarodějnice. Minisérií (každá má kolem deseti dílů) je zatím osm. Třešničkou na dortu páté řady je skutečnost, že se v ní jako herečka představila zpěvačka Lady Gaga (32). A hned za svou první roli si vysloužila Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga překvapila svým hereckým výkonemFoto: Profimedia.cz

Jste i v podzimní slotě aktivní, nebo prostě nechcete „zkysnout“ u obrazovky příliš dlouho? Hledáte jenom krátké odreagování? Pak můžete vyzkoušet na Stream.cz třeba nový seriál Hasičárna Telecí, kde hlavní roli stárnoucího hasičského rozhodčího hraje Bolek Polívka, nebo „dámský“ seriál Kadeřnictví, kde se v některých situacích určitě najdete...

A jaké seriály sledujete vy?

Reklama

Načítám