Hlavní obsah

Nejpohodlnější kalhoty: Culottes! Jak je nosit?

Foto: Voyagerix, Shutterstock.com

Foto: Voyagerix, Shutterstock.com

Reklama

Milujete lenošit v pohodlných teplákách? A co takhle v nich chodit do města a do práce? Nyní můžete, a ještě při tom budete elegantní. Ukážeme vám, proč si zamilovat „kulotky“ a už nikdy se nevrátit do škrtících džínů.

Článek

Jestli jste ještě neinvestovaly ani do jedněch širokých kalhot se zkrácenými nohavicemi, pak nastal ten nejvyšší čas. Trend kalhot culottes se objevil už před dvěma lety a podle nabídky obchodů stále trvá. Přiznáme se – zpočátku jsme tímto střihem nebyly nijak nadšené, ale postupně jsme objevily jeho přednosti. Jaké to jsou?

Pohodlné, elegantní, pro každou příležitost

Jsou variabilní. Unosíte je jak do společnosti s vysokými podpatky a psaníčkem, tak i s koženým batůžkem a pohodlnými teniskami. Další výhodou je, že jsou vzdušné. To z nich dělá ideální kousek na léto, kdy se nechcete potit v upnutých kalhotách, ale zároveň si nemůžete dovolit přijít do práce v šortkách. A asi největší přednost „kulotek“ je, že zdůrazní a vytvarují postavu a současně zamaskují nedostatky – když víte, jak je vhodně kombinovat. A navíc: podle nás jsou to nejpohodlnější kalhoty na světě!

Jak kombinovat a být in

Na letní období nemusíte vymýšlet nic složitého, zvláště pokud jste si pořídily „kulotky“ se zajímavým vzorem. Krásně je doplní bílé nebo černé basic tričko nebo tílko. Vždycky bude působit lépe, když bude vršek volnější. Kalhoty vypadají skvěle i se sportovnějším tričkem s nápisem. Naopak u crop topu bývá vhodnější, když je na tělo a necháte lehce vykukovat bříško. Jestliže si vyberete kalhoty culottes ve výrazné barvě, zkuste s nimi sladit top – rázem je na světě „overal“.

Sázkou na jistotu bude ke „kulotkám“ vždy jakákoliv halenka nebo košile. Saténová na večerní událost, klasická bílá do práce a s odhalenými rameny a volánky na volný čas. V obchodech se poohlédněte po topech s dřevěnými knoflíky, které jsou žhavým letním trendem. Během chladnějších večerů vás pak zachrání sako. Ve střihu oversized však bude ke „kulotkám“ slušet jen vysokým a štíhlým ženám. Máte-li větší křivky, doplňte kalhoty bundou do pasu.

A jaké boty? Ploché i s podpatky. Díky zkrácené délce nohavic vyniknou dvojnásob. Můžete si vzít jak oslnivé elegantní lodičky, tak i sportovní tenisky a pokaždé to bude vypadat dokonale. Jestli se chcete řídit pravidly, ženy s menší postavou by měly volit podpatky – opticky prodlouží nohy. A dobrá zpráva na konec. Určitě vás potěší, že na zimu nemusíte široké kalhoty uklízet na dno skříně, ale můžete k nim klidně obout kožené kozačky a kožíšek.

20 pohodlných culottes

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Světlerůžové culottes Only, 899 Kč. Černo-bílé pruhované culottes Jacqueline de Yong, 549 Kč. Oboje prodává ZootFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Krepové kulotky H&M, 349 Kč. Černé kalhoty s páskem Vila, prodává Zoot, 1249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Culottes Lanzarote, Girls Without Clothes, 1290 Kč. Kalhoty s knoflíky Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Žerzejové kulotky H&M, 499 Kč. Kulotky s lampasy Mohito, 329 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Plisované kalhoty, oboje Bershka, 599 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vroubkované kalhoty Bershka, 599 Kč. Černé culottes Vero Moda, prodává Zoot, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Růžové kalhoty s květinovým potiskem, 469 Kč. Zelené culottes se vzorem, 599 Kč. Oboje AnswearFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Červené kulotky Stradivarius, 449 Kč. Žebrované kalhoty s cvočky Zara, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Krajkové kalhoty Reserved, 299 Kč. Kalhoty Vila, prodává Answear, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Jednobarevné zářivé kalhoty, 439 Kč. Žluté culottes, 469 Kč. Oboje AnswearFoto: Archiv firmy

Také jste si kalhoty culottes zamilovaly?

Reklama

Načítám