Hlavní obsah

Nejslavnější české modelky z devadesátek: Jak vypadají dnes?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejslavnější české modelky vypadají stejně půvabně jako před dvaceti lety! Podívejte se, jak to sluší Tereze Maxové, Evě Herzigové a dalším hvězdám.

Článek

Jména topmodelek, která zdobí titulní strany módních časopisů a kampaní těch nejluxusnějších značek, zná opravdu celý svět. Co mají ještě společného? Přece rodnou zem! Podívejte se, jak to sluší Evě Herzigové, Aleně Šeredové, Tereze Maxové, Heleně Houdové a Pavlíně Pořízkové v jednadvacátém století!

Eva Herzigová (46)

Když Eva Herzigová odjela v pouhých šestnácti letech do Paříže, netušila, že její jméno bude brzy znát celý svět. Dokonalá tvář a blond vlasy způsobily, že se jí začalo přezdívat Marilyn Východu. V roce 1994 se objevila na billboardech v push-up podprsence Wonderbra. Sexy kampaň způsobila hned několik autonehod, jakmile se muži zadívali do modelčina výstřihu, přestali dávat pozor na cestu. Ačkoliv od vylepení prvních plakátů uběhlo už 25 let, reklama zůstala fenoménem dodnes. Maminka tří synů si před objektiv fotoaparátu sem tam odskočí i s blížící se padesátkou a stále vypadá skvostně.

Foto: Profimedia.cz

Na nedávnou party v Cannes oblékla Eva Herzigová hluboký výstřih a náramně jí to slušelo Foto: Profimedia.cz

Alena Šeredová (41)

Do modelingové branže vstoupila Alena Šeredová také velmi mladá. V patnácti letech nafotila své první profesionální snímky a o pár měsíců později už cestovala za výdělkem do Řecka či Itálie. Právě v Itálii pak našla domov a vdala se za fotbalového reprezentanta Gianluigiho Buffona (41) s nímž má dva syny. Místní si manželku slavného sportovce takřka okamžitě zamilovali. A protože si cizí řeč Alena Šeredová rychle osvojila, stala se z ní moderátorka, začala hrát v divadle a objevila se také v několika italských filmech.

Foto: Profimedia.cz

V Miláně se Alena ukázala v černobílé kombinaci a uznejte, že skoro nezestárla Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová (47)

Krátce po sametové revoluci se v roce 1989 vydala díky kontraktu s modelingovou agenturou Madison na zkušenou do Paříže. Její netradiční krása vyrazila dech i těm nejprestižnějším návrhářům, a tak se od té doby objevovala pravidelně nejen na stránkách titulních magazínů, ale také na přehlídkových molech. V roce 1996 navštívila pražský kojenecký ústav a začala pomáhat opuštěným dětem. Nadace Terezy Maxové dětem má pod patronátem 24 000 dětí, které vyrůstají v ústavní péči. Charitativním činnostem se modelka věnuje opravdu s velkým odhodláním a za to si zaslouží náš potlesk.

Foto: Profimedia.cz

Tereze Maxové to sekne i ve sportovním Foto: Profimedia.cz

Helena Houdová (39)

V roce 1999 vyhrála Miss České republiky a následně si ji začalo všímat i zahraničí. Nevyhýbaly se jí ani prestižní zakázky pro takové značky, jako jsou Hermés, Dior nebo Chanel, ale proslavila se i rolí aktivistky. Dlouhá léta bojuje za práva zvířat, protestovala proti dostavbě jaderné elektrárny Temelín a stejně jako Tereza Maxová se věnuje také nejrůznějším charitativním činnostem. Nedávno se odstěhovala z New Yorku a začala se svými třemi dětmi cestovat po světě.

Foto: Profimedia.cz

Helena Houdová si minisukni může stále dovolit Foto: Profimedia.cz

Pavlína Pořízková (54)

Ve svých osmnácti letech se stala nejmladší ženou na obálce časopisu Sports Illustrated, objevila se v porotě v několika řadách ostře sledované show Amerika hledá topmodelku a nedávno byla hvězdou přehlídky na newyorském fashion weeku talentovaného návrháře Jiřího Kalfaře. Dokázala tak světu, že ani po padesátce se modelingové branže nemusí vzdát.

Foto: Profimedia.cz

Pavlína Pořízková vybírala po boku Tyry Banks (45) největší talenty v televizní show Amerika hledá topmodelkuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám