Hlavní obsah

Nejstylovější kozačky na jednom místě! Víte, které se nosí?

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Pohráváte si s myšlenkou, že byste do své sbírky bot zařadily nové kozačky? Připravte se, že nejspíš nebudete vědět, které vybrat dřív. V zimních kolekcích se totiž ukrývá spousta stylových párů. Chcete, abychom byli konkrétnější? Prohlédněte si s námi osm nejvýraznějších trendů sezony.

Článek

Pokud jste se ve světě nových kozaček ještě nezorientovaly, následující výčet vám přijde zaručeně vhod. Najdete v něm ty nejsilnější trendy, které jsou reprezentovány jak botami na podpatku (nebojte, všechny nejsou vysoké), tak i těmi, které vůbec žádný nemají. Na své si proto můžete přijít opravdu všechny.

Přátelství s krokodýlem

Na vzorek krokodýlí kůže budete narážet znovu a znovu. Na botách se v této sezoně objevuje opravdu často a vsadíme se, že nadchne i ty z vás, které zvířecím dezénům obvykle neholdují. Stačí se kouknout na tmavé páry kozaček – obrysy krokodýlí kůže působí překvapivě střídmě a boty jsou tím pádem poměrně snadno kombinovatelné.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč; Tamaris, 2599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 5595 Kč (kůže); NA-KD, 2150 KčFoto: Archiv firem

Boty, které míří vysoko

Kozačky nad kolena nejspíš nepatří k párům, které byste využívaly denně. Pokud ale ve vašem šatníku dominují šaty, sukně, popřípadě šortky, zvažte, jestli je přeci jen neunosíte. Při skládání samotného outfitu ale buďte opatrné – vysoké kozačky jsou samy o sobě svůdným prvkem a měly by se citlivě párovat s ležérnějšími kusy. Sázkou na jistotu jsou vzdušnější šaty nebo ještě lépe ty oversized.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 5390 Kč (kůže); Bebo, prodává Zalando, 1460 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1599 Kč; NA-KD, 3650 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Trochu jiná kůže

Ví se o nich, že jsou choulostivé, takže než v nich vyrazíte ven, ujistěte se, že vám předpověď v mobilním telefonu nehlásí déšť. Semišové boty sice vyžadují péči (impregnaci doslova milují), vaši starost vám ale mnohonásobně oplatí. Na nohou vypadají skvěle, a navíc nikdy nevycházejí z módy.

Foto: Archiv firem

Zleva: Wojas, prodává Answear, 3199 Kč (kůže); H&M, 3999 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, prodává CCC, 3299 Kč (kůže); Tamaris, 2899 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Ve světlé barvě

Světlé, potažmo přímo bílé kozačky, byly dlouhou dobu považovány za přežitek z osmdesátých (a originálně šedesátých) let. I v módě ale platí rčení „nikdy neříkej nikdy“ – tento kdysi vysmívaný trend se nedávno vrátil do hry a světlé kozačky opět plní botníky influencerek. Co na ně říkáte vy?

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 1599 Kč; Raid, prodává Zalando, 1320 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 2799 Kč (kůže); Stradivarius, 1399 KčFoto: Archiv firem

Při zemi

Kdybyste si rukou zakryly jejich spodní část, nejspíš byste hádaly, že budou stát na vysokém podpatku. Spousta kozaček z nových kolekcí ale doslova klame tělem – elegantní páry často zdobí podpatek nizounký a úzký. O výhodách takových bot se určitě nemusíme dlouze rozepisovat – jsou poměrně pohodlné a na noze vypadají fantasticky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 5595 Kč (kůže); H&M, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 4299 Kč (kůže); Edited, 4949 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

S nevšedním podpatkem

U tématu podpatků ještě chvíli zůstaneme. Pokud milujete kozačky, které jsou jednoduché, nadčasové, ale přesto mají to „něco“ navíc, určitě vás následující páry zaujmou. Pochlubit se totiž mohou atypickými podpatky, ať už mluvíme o jejich tvaru nebo materiálu (tmavě hnědé kozačky vpravo níže mají podpatek dřevěný).

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 4299 Kč (kůže); Naked, 2700 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 2160 Kč; Mango, 3999 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

À la holínky

Pojďme teď trochu odbočit ke cool botám, které se budou skvěle hodit k ležérnějším outfitům. V nové sezoně si můžete pořídit kozačky, které svým strohým designem a mohutnějším tvarem připomínají holínky. A pokud je nebudete mít chuť sundávat z nohou, zvažte investici do kvalitní kožené varianty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 1399 Kč; Zara, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, prodává CCC, 3199 Kč (kůže); Stradivarius, 1399 KčFoto: Archiv firem

S robustní podešví

Sledujete-li módní trendy, dost možná už je v botníku máte. Páry s masivní podešví jsou totiž hitem sezony a nejlépe vyniknou v kontrastu s užšími kalhotami nebo holými nohami. Perfektně se hodí například k šatům, kterým spolehlivě uberou na jemnosti. Stylově se dají připodobnit k populárním biker boots, které jsou ale po všech těch letech, řekněme si upřímně, trochu okoukané. Sháníte-li tak pár v podobném duchu, zkuste vklouznout právě do těchto robustních bot.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 1399 Kč; Only, 1440 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 1599 Kč; Answear LAB, 1699 KčFoto: Archiv firem

O trendy kozačkách už víte všechno. Víte ale, jaké se momentálně nosí kabelky? 

Reklama

Související témata:

Načítám