Hlavní obsah

Řetězy, třásně i beránek: Podzimní kabelky umí zaujmout!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová sezona, nové trendy. Tahle rovnice platí i pro kabelky, takže pokud jste zvědavé, co se v jejich světě změnilo, jste na správné adrese. A nebojte, rozhodně nezůstaneme jen u teorie. U každé módní novinky najdete i konkrétní nákupní tipy.

Článek

Vydejte se s námi na místo, kde začíná cesta každého trendu – na světové týdny módy. Z modelek tentokrát uvidíte jen ruce, právě v těch se ale nesou hrdinky dnešního článku. Zatímco jaro/léto patřilo měkoučkým pillow bags a kabelkám z proplétané kůže, podzim/zima přináší zase něco jiného. Prim budou hrát nevšední tvary, efektní třásně, ale i klasika, která potěší všechny vyznavačky elegance.

Jako z vyšší společnosti

Milujete uhlazený styl? Pak si ve své sbírce nejspíš umíte dost dobře představit prudce elegantní kabelku Fendi. Pokud vás podobné kusy baví, svezte se na vlně „lady“ trendu a od kabelky chtějte především ostré linie a horní úchop.

Foto: Profimedia.cz

Kráska z podzimní kolekce značky Fendi ukazuje elegantní směr, kterým se můžete při výběru kabelky vydat Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Aldo, prodává Answear, 1599 Kč a Even&Odd, prodává Zalando, 600 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear, 569 Kč a Coccinelle, prodává Bibloo, 4999 KčFoto: Archiv firem

Lemováno beránkem

Poselství podzimní značky Dior je jasné – beránek rozhodně nepatří jen na límce leteckých bund. Kabelky, více či méně doplněné tímto huňatým materiálem, najdete i v kolekcích módních řetězců. Pokud vás tak tento prvek baví, směle do něj!

Foto: Profimedia.cz

V nové kolekci Dior najdete beránka i na kabelkách. Líbí se vám jeho nový domov, nebo podle vás patří čistě jen na svršky a boty? Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, 995 Kč a H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 999 Kč a Stand Studio, 5100 KčFoto: Archiv firem

Extrémní třásně

Zapomeňte na pár decentních cancourků. Pokud se rozhodnete podlehnout trendu třásňových kabelek, udělejte to ve velkém. Prostudujte si kolekci značky Bottega Venetta a zamyslete se, jak moc dlouhé třásně dokážete reálně (u)nést. Praktičnost jde tentokrát tak trochu stranou.

Foto: Profimedia.cz

Bottega Venetta patří v poslední době mezi nejvýraznější trendsettery. A s extra dlouhými třásněmi se jim opět podařilo zabodovatFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, prodává About You, 1349 Kč a New Look, prodává Tamsin, 1365 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1560 Kč a Marina Rinaldi, 4499 KčFoto: Archiv firem

Na řetězu

Řetízková ucha nejsou v módě ničím výjimečným, v nové sezoně se ovšem jedná spíše o řetězy. Omrkněte kabelku, kterou navrhla ve své kolekci Stella McCartney, a sjeďte pohledem ještě o něco níže, jestli k ní nevyberete finančně dostupnou alternativu.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartney umí! O kabelce s masivním řetězem teď básní polovina módního světa Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 799 Kč a Kazar, 3490 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Aldo, 1280 Kč a Minozzi, prodává Humanic, 799 KčFoto: Archiv firem

Vybočte z řady

Přehlídka značky Jil Sander připomněla, že kabelka nemusí mít jen obligátní obdélníkový tvar. Fandíte-li originalitě, zkuste se zaměřit na neotřelé linie a formy. Náš tip? Vynechejte potisky i výrazné barvy a vybírejte minimalistické kusy, u kterých bude opravdu středobodem samotný tvar.

Foto: Profimedia.cz

Značka Jil Sander pokaždé připomene, že se minimalismus rozhodně nerovná nudě. I takto zajímavě může vypadat stylově čistá kabelkaFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč a NA-KD, 1560 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 960 Kč a Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Chcete u přehlídkových trendů ještě chvíli zůstat? Pokračujte na nejmódnější páry podzimních bot!

Načítám