Hlavní obsah
4,0
(5)

Honí vás mlsná, ale radši než kupované tyčinky byste si dali něco domácího? Vyzkoušejte náš postup na přípravu snickersek, kde zkombinujete arašídy, karamel a mléčnou čokoládu. Život bude hned sladší!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 600 g mléčné čokolády
  • 200 g arašídového másla
  • 200 g cukru krupice
  • 60 ml kondenzovaného mléka
  • 60 g másla
  • vanilkový extrakt
  • 150 g bonbonů marshmallow
  • 200 g karamelových bonbonů
  • 300 g arašídů
Článek

01.

Polovinu čokolády rozpusťte se lžící arašídového másla a rozetřete na plech vyložený alobalem. Nechte v mrazáku nebo lednici zatuhnout.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Cukr bez míchání rozpusťte na karamel, přidejte máslo, kondenzované mléko a vanilku a za občasného míchání zahřívejte, až vznikne hladký sirup.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Přidejte zbylé arašídové máslo (lžíci si ale nechte stranou) a v mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozpuštěné marshallow. V mikrovlnné troubě stačí bonbony lehce pokapat vodou, dát na 30 vteřin na střední výkon zahřát, zamíchat a postup ještě jednou či dvakrát zopakovat, až je z nich hladká nadýchaná hmota.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Dobře promíchejte a rychle rozetřete na zatuhlou čokoládu.

05.

Nechte opět chvíli zpevnit a potřete arašídy smíchanými s rozpuštěnými karamelkami. Stačí jim dvakrát až třikrát půlminutka v mikrovlnce nebo je za častého míchání rozpusťte ve vodní lázni.

06.

Jako poslední vrstva na zatuhlý karamel přijde zbylá čokoláda opět rozpuštěná se lžící arašídového másla.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

07.

Nechte naposledy zatuhnout a krájejte na tyčinky, které uchovávejte v chladu.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Načítám