Hlavní obsah

Houbová sezona: Houbová smaženice s kapustou

Hodnocení:
(25)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tradiční smaženice se vám už přejedla, ale hub máte pořád dostatek? Zkuste je zkombinovat se slaninou a kapustou! Tahle možná trochu překvapivá kombinace vás bude bavit.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 vajec
  • 250 g hub
  • 150 g kapusty
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 špetka kmínu
  • 1 hrst libečku
  • pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Houby očistěte a nakrájejte na kostky, kapustu na tenké plátky a společně je dejte zvolna vařit asi na 10 minut, dokud houby i kapusta nebudou měkké.

Krok 2: Mezitím dejte na sucho na pánev opékat anglickou slaninu, dokud nepustí tuk. Pak přidejte na jemno nakrájenou cibuli a promíchejte.

Krok 3: Uvařené houby a kapustu přidejte na pánev, promíchejte. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a zalijte rozkvedlanými vajíčky. Stáhněte oheň a míchejte, dokud vajíčka neztuhnou.

Krok 4: Nakonec vmíchejte nasekaný libeček nebo dokořeňte podle chuti. Podávejte s pečivem, nejlépe vícezrnným.

Podívejte se i na další recepty z hub.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama