Článek
Když jsme v redakci vybírali, které houbové recepty do top 5 patří, málem se strhla bitka. Musí tam být kulajda? Nebo radši bramboračka? A co vepřové maso na houbách? Patří do výběru také? Nakonec jsme vybrali pět nejzajímavějších jídel, která vás snad budou dostatečně inspirovat k brzkému rannímu výletu do lesa. Začnete skvělým gulášem, nebo smaženicí?
Nevybrali jste si?
Podívejte se níže do našeho velkého přehledu nejlepších a osvědčených houbových receptů z čerstvých i sušených hub. Najdete zde houbové řízky a karbanátky, tradiční polévky, omáčky bezmasé i s masem, zapečené houbové těstoviny či brambory, rizoto, slané koláče a záviny s houbami i originální recepty, třeba bezmasou houbovou paštiku anebo hubník nasladko:
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
Ale hlavně si dejte pozor na to, které houby sbíráte. Rozeznáte jedlé houby od jedovatých?