Hlavní obsah

Kamarádka mě pomlouvá, kde může

Foto: Thinkstock

Bývaly jsme velice dobré kamarádkyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žárlivé kamarádky dokážou pěkně otrávit život. Čeho všeho jsou schopné, když vám závidí úspěch? S tím se nám svěřila čtenářka Zuzka. A co provedla žárlivá kamarádka vám? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Chtěla bych se s vámi podělit o mou zkušenost se žárlivou kamarádkou Markétou. Známe se už od školky a pak jsme se setkaly spolu až ve 3. třídě, odkud jsme obě přestoupily na osmileté gymnázium. Tam se z nás staly velice dobré kamarádky. Zpočátku bylo vše bezvadné. Jezdily jsme na výlety, přespávaly jsme u sebe, chodily jsme společně nakupovat, prostě jsme byly nerozlučná dvojka. Takhle o nás mluvil každý, dokonce jsme si chvílemi říkaly „ségra", takové jsme byly kamarádky.

V době, kdy nám bylo asi 15 let, se to začalo kazit. Já měla štěstí na kluky a to nedokázala Markéta snést. Zpočátku mi je přála, ale pak mi začala závidět. Po tom, co na mě udělala podraz, když napsala jednomu mému příteli, že jsem byla s jiným (přitom to nebyla pravda), jsem se vážně naštvala, ale po čase jsem jí to dokázala odpustit. Postupně mi začala závidět i mé školní úspěchy a před každou písemkou mi říkala, že doufá, že to zkazím a ona to napíše lépe než já. Pokud se tak stalo, tak z toho měla samozřejmě radost a dávala to hodně najevo.

Když nastala příprava na maturitní ples, zařizovaly jsme to nejvíce my dvě. Nejvíce jsem toho udělala já, ale všichni si mysleli, že to byla Markéta a ta je při tom nechala, takže slízla veškerou smetanu. Od té doby mě začala pomlouvat spolu se spolužačkou, kterou nesnášela.

Maturitou se vše ještě zhoršilo. Ona se na přípravu docela vykašlala a nechala si vše poslat od spolužáků, zatímco ti to poctivě vypracovávali. Pak, když přišel den slavnostního ukončení maturit a já přišla do školy, pozdravila jsem ji jako vždy a začala se jí vyptávat, co maturita. Odpovědi jsem se bohužel nedočkala, protože se mnou zkrátka přestala komunikovat. Důvod jsem se samozřejmě nedozvěděla od ní, nýbrž od mého kamaráda. Prý proto, že jsem měla lepší maturitní vysvědčení než ona. Podle ní na ni byli u maturit nespravedliví a já si to nezasloužila. Zkrátka mi opět záviděla.

Nepromluvila se mnou další týden. Přes prázdniny jsme se zase nějak srovnaly, ale asi mi to nikdy nezapomene. A navíc jsem si před maturitou našla přítele, kterého mi jak jinak než závidí, a to dodnes, rok a půl poté. Nemluví se mnou a pomlouvá mě, kde může, aniž bych jí něco udělala. Vlastně jo, na rozdíl od ní jsem úspěšně ukončila první ročník vysoké školy...

Jak se vám kamarádka umí odvděčit, když na vás žárlí? Stalo se vám to někdy? Pojďte se nám vyzpovídat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám