Hlavní obsah

Nevěsta s největšíma nohama. Kde sežene svatební boty?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na svatbu nejsou nikdy legrace. Každá nevěsta chce vypadat dokonale a vybrat si z nabídky šatů a bot není snadné. Britka Julie Felton (49) je na tom ale ještě hůř. Na její gigantickou nohu svatební střevíce či lodičky prostě v žádném obchodě nemají!

Článek

Každý má něco. Jedna nevěsta hledá šaty, které zamaskují větší zadeček, druhá potřebuje dodat objem v oblasti hrudníku a třetí shání róbu hodnou princezny. Ale všechny mají z čeho vybírat, v podstatě je to jen otázka rozhodnutí.

Zato situace Britky Julie Felton (49) je téměř neřešitelná. S šaty by až takový problém nebyl, ale tahle dáma nemůže sehnat vhodné svatební boty. Má totiž velikost nohy číslo 50!

Největší nohy v zemi

Oficiálně jí titul „Britka s největšíma nohama“ sice nikdo nepřiřkl, ale Julie je přesvědčená, že v celé Británii neexistuje žena, která by měla větší nohy než ona. V dětství se u ní totiž projevila růstová porucha, která způsobila, že byla odjakživa po všech stránkách větší než ostatní děti.

Juliina výška se zastavila na 193 centimetrech, což je sice na ženu opravdu hodně, ale stále jí to nečiní zásadnější problémy. Růst nejvíce postihl chodidla, takže v dámské sekci se Julie nemá šanci obout.

Běžné obchody totiž prodávají ženské boty maximálně do velikosti 45. Normálně tedy Julie nakupuje a nosí pánské boty, protože do těch největších se její chodidla vejdou. Ale vdávat se v nich nechce!

Foto: Profimedia.cz

V běžných obchodech nemá Julie šanciFoto: Profimedia.cz

Na boty na míru nemá

Hledání svatebních střevíčků či lodiček ve své velikosti už Julie věnovala hodně úsilí, pátrala prý všude – ale bez úspěchu. Zdá se, že jediná šance je nechat si boty ušít na míru. „Tak jsem to udělala u první svatby před čtyřiadvaceti lety. Jenže za tu dobu ceny dost narostly a já bych na boty na míru musela vyhrát menší jackpot,“ vysvětluje Julie.

Takové střevíce na míru totiž podle Juliiných informací vyjdou asi na tisíc liber, tedy v přepočtu skoro na 30 tisíc korun. A na to smutná nevěsta peníze nemá.

Foto: Profimedia.cz

Běžnou obuv Julie sežene, ale jen v pánském odděleníFoto: Profimedia.cz

Svatba bude v každém případě

Z Juliina trápení je samozřejmě smutný i její nastávající Steve (44). Svatbu, která se má konat v dubnu, ale odkládat nehodlá. „Doufám, že to do té doby nějak vyřešíme. Ale i kdyby ne, čekat nechci,“ říká ženich, který sám měří asi 187 centimetrů.

Julie však doufá, že se přece jen najde někdo, kdo by jí poradil, případně nabídl boty za rozumnější cenu, a ona se bude moci za milovaného muže vdát ve vysněných botách a ne v pánském modelu.

Foto: Profimedia.cz

Julie se svým nastávajícím mužem StevemFoto: Profimedia.cz

Znáte někoho s takto velkou nohou?

Reklama

Načítám