Hlavní obsah

Nejsmutnější veselka na světě. Pár dní po ní nevěsta zemřela

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatby bývají veselé, ale tahle byla jedna z nejsmutnějších na světě. Kevin McCarthy (62) si totiž bral svou celoživotní partnerku Mandy Helen Lucitt (57), kterou od smrti dělilo už jen pár dní. Rakovina ženu připravila o život, ale ne o lásku.

Článek

Znali se od mládí. Když Kevin potkal Mandy, bylo mu dvacet, a jí dokonce jen patnáct. Přesto z toho byla velká láska, díky níž překonali i opravdu tragické okamžiky, které si pro ně život nachystal. A když se tihle dva na začátku dubna brali, s naprostou jistotou věděli, že jejich „až do smrti“ bude bohužel skutečné. Mandy totiž umírala.

Těžký život

Kevin a Mandy to neměli vůbec lehké. Na svět přivedli tři děti, ale jeden syn jim jako malý v roce 1984 zemřel. Přesto se dokázali téhle tragédii postavit, zvládnout ji a radovat se z dcery Jessicy (31) a syna Rudiho (39).

Ale osud jako by si řekl, že tyhle dva pořádně potrápí – Mandy onemocněla rakovinou prsu. Dokázala se s ní porvat a vyléčila se, jenže v roce 2012 musela rodina čelit další smutné události: Mandině a Kevinově vnučce, tehdy dvouleté Layle, lékaři diagnostikovali leukemii. S nemocí se holčička prala celé dva roky, nakonec svou bitvu prohrála, a když jí byly čtyři roky, zemřela.

Čekali byste, že se Mandy zhroutí a zanevře na život? Kdepak! Byla to silná žena, která smutek přetavila v pomoc těm, kteří to potřebují. Vrhla se na charitu a sbírala peníze právě pro nemocné děti.

Foto: Profimedia.cz

S Kevinem (muž v růžové košili) prožila Mandy celý život, překonali spolu několik těžkých okamžiků a rozdělila je opravdu až smrtFoto: Profimedia.cz

Poslední rána

Jenže osud stále neměl dost a Mandy postihla rakovina slinivky břišní. Když se to její partner Kevin dozvěděl, klekl na kolena a udělal to, na co jim celý život tak nějak nezbýval čas. Požádal svou celoživotní lásku o ruku a Mandy samozřejmě řekla „ano“.

Svatbu plánovali na 27. duben, jenže lékaři přišli se zdrcující informací: Mandin stav se velmi zhoršil, rakovina byla v posledním stadiu, už nebylo, jak jí pomoci. Zbývalo jí jen pár dnů života!

Foto: Profimedia.cz

Mandy sice svůj svatební den strávila na nemocničním lůžku, přesto to byl pro ni splněný senFoto: Profimedia.cz

Rychlá akce

Kevin ale nechtěl, aby Mandy odešla, aniž by se stala jeho ženou. A tak se rozhodl, že bude rychlejší než smrt, a svatbu s pomocí dětí, blízkých přátel a příbuzných zorganizoval během 24 hodin.

Zvládli úplně všechno – svatební šaty, stylistku, která nevěstu nalíčila, kadeřníka, jenž ji učesal. Sehnali svatební dort, prstýnky... A dokonce i příbuzní z Irska dokázali přebookovat své lety a včas dorazit do nemocnice v anglickém Dartfordu, kde se obřad konal. „Splnil se mi sen,“ řekla dojatá Mandy. Nejenže si nakonec muže svého života vzala, ale ještě stihla vidět všechny, které miluje.

Po obřadu dovolili lékaři Mandy vrátit se s rodinou domů, kde po pár dnech zemřela – obklopená těmi, kteří pro ni znamenali vše. „Nemoc, která maminku postihla, je strašná. Ale je tu i pozitivní vzkaz. I přes nemoc a boj s ní dokázala maminka do poslední chvíle věnovat energii charitě a pomáhat potřebným. A i když její světlo zhaslo, zůstává v srdcích všech, co ji znali,“ prohlásila dcera Jessica.

Související témata:

Načítám