Hlavní obsah

Nevěsty, pozor: Víme, kde si půjčit svatební šaty a za kolik

Foto: Naive

Foto: Naive

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová sezona končí, ovšem začíná ta svatební. Pokud se tedy letos vdáváte, je nejvyšší čas rezervovat si vysněné šaty! A jaké budou letošní jaro a léto in? To vám prozradíme v našem svatebním speciálu, který právě startuje.

Článek

Budete se letos vdávat a první položkou na vašem seznamu k přípravám je zapůjčení svatebních šatů? Pak se nechte inspirovat našimi dnešními tipy z nových kolekcí podle nejnovějších trendů. Některé už jsme vám představili také v článku Svatební šaty podle návrhářů: Tradiční i extravagantní.

Svatba v rozevlátém stylu

„Svatební sezona 2019 je ve znamení boho stylu jako v předešlých letech. Jsou to hlavně krajkované šaty s rukávy a dlouhé vzdušné sukně. Komu tento styl nesedí, dalším trendem jsou hladké šaty doplněné různými stuhami a závoji,“ říká Tereza Klusáčková ze salonu Nextdoor a dodává, že rozmanitost svatebních šatů je opravdu obrovská, a doporučuje proto vyzkoušet všechny možné styly, abyste našly právě ten, ve kterém se budete cítit nejlépe.

Šaty v boho stylu jsou lehké, vzdušné i splývavé. Častými materiály jsou krajka, měkký tyl a šifon. Typickým střihem je áčková sukně a šaty často doplňují hluboké véčkové výstřihy vepředu či vzadu,“ doplňuje majitelka svatebního domu Nuance Vladimíra Blažková s tím, že nevěsty oblékají samozřejmě zároveň i šaty klasické, romantické či sexy, neboť styl se odvíjí jak od vkusu, tak třeba od místa svatebního obřadu.

Svatba v klasických, romantických šatech

Šaty v bohémském (boho), tedy uvolněnějším a rozevlátém stylu, ovšem nejsou jediným oblíbeným trendem, a navíc nemusí slušet každé ženě. Některé touží po vypasovanějších modelech, které budou přesně kopírovat jejich štíhlou siluetu, nebo se chtějí cítit jako princezny, a tak volí raději klasičtější šaty v romantickém duchu.

Ani dámy se silnější postavou však nemusí mít strach, že by šaty s větší velikostí v salonech nenašly. Modely se navíc dají při zkouškách upravit a přizpůsobit na míru dané postavě, proto je vždy lepší přijít do salonů osobně a zjistit, jaké jsou možnosti. Silnějším ženám sluší hlavně rukávky a decentní střihy, které nepřipomínají šlehačkové dorty.

„Stále frčí nejrůznější krajky, zakrytá ramena, krajkové živůtky, 3/4 rukávy nebo alespoň širší ramínka. Oblíbenou kombinací je zdobený krajkový vršek a k tomu splývavá sukně. Vzadu na živůtcích se ve velké míře používají malé knoflíčky, šněrovačky už tolik ne,“ dodává Dana Donátová ze svatebního salonu DD Models.

Na kolik vyjde půjčovné? 

Svatební šaty ze salonů sice nejsou levnou záležitostí, ovšem máte je s veškerým servisem. Půjčovné se pohybuje většinou v rozmezí 5000 až 20 000 Kč za 3 až 5 dní, ale exkluzivnější a luxusnější modely mohou přesáhnout i částku 20 000 Kč. Podmínky půjčovného, stejně jako sankce za případné poškození šatů, jsou sepsány ve smlouvě, kterou má každý salon danou vlastními pravidly.

Samozřejmě se počítá s běžným znečištěním šatů a ani jejich polití vínem nebývá velký problém. „Větší sankce si účtujeme akorát za mechanické poškození, tedy různá protržení či popálení. I to se ale pohybuje v řádu stovek,“ uvádí Tereza Klusáčková ze salonu Nextdoor.

A jaké šaty jsme pro vás v půjčovnách našli my?

Boho styl vede

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Nextdoor, šaty Daisy, 7900 Kč; šaty Clare, 7900 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): La Sponsa, 4900 Kč; Maggie, šaty Dakota, 21 500 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: Nuance, 18 900 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto: oboje Šaty Go Home, 12 900 Kč; 10 900 KčFoto: Archiv firem

Krajkové živůtky

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje DD Models, šaty Alena, šaty Leila (půjčovné kolem 10 000 Kč)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Nextdoor, šaty Riviera, 8900 Kč; Nuance, 16 900 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): DD Models (info o ceně v salonu); Šaty Go Home, 12 900 KčFoto: Archiv firem

Romantické modely

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): La Sponsa, 5500 Kč; Nunace, 19 900 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Naive, model Jesus Peiro 982, 16 000 Kč; model Jesus Peiro 933, 15 000 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Maggie, 22 500 Kč; Nextdoor, šaty Stella, 7900 KčFoto: Archiv firem

Ladná silueta

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Nuance, 23 900 Kč; La Sponsa, 5500 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): DD Models, šaty Kirke, 8500 Kč; Maggie, šaty Georgina, 18 700 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Který styl šatů se vám nejvíce líbí?
1. Boho styl
57,8 %
2. Romantické modely
31,7 %
3. Štíhlá silueta
10,5 %
Celkem hlasovalo 1823 čtenářů.

Chystáte si půjčit šaty ze salonu?

Reklama

Související témata:

Načítám