Hlavní obsah

Svetrynk. Styl jara 2010!

Foto: Jiří Zach

Kolekce svetrů vyniká elegancí a pohodlímFoto: Jiří Zach

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro už nám vesele klepe na dveře, ale pozor, na krátká trička to zatím rozhodně není. Do chladného jarního počasí se ale dokonale hodí novinka s názvem SVETRYNK BB z dílny české návrhářky Bronislavy Brůčkové. Buďte svůdná podle nejnovějších trendů!

Článek

Čerstvá držitelka prestižního titulu Top Styl Designer Bronislava Brůčková z Velkých Bílovic vystavuje v galerii svůj SVETRYNK! Nejde o tradiční klasické svetry, jak je známe z obchodů. Jsou dílem výtvarnice, která si pohrává s jejich objemem a možností tvarování. Jeden model lze využít na několik způsobů. Záležet bude na samotné fantazii nositelky. Vstup do galerie (Studio LR na Malostranském nábřeží 1) je zdarma a Svetrynk BB tam můžete vidět až do konce března.

Bronislavo, co pro vás znamená být držitelkou prestižní ceny udělované v oblasti módy v ČR?

Titul TOP STYL Designer, to je především velké ohodnocení mé práce. Jsem nesmírně šťastná, že jsem tak prestižní cenu získala už tak brzy (autorce je 27 let. - pozn. red.). Navíc s cenou je spojená i finanční odměna (letos to bylo 70 000 Kč - pozn. red.).

Povězte mně něco o vaší nově oceněné kolekci SVETRYNK.

Jak už název napovídá, stěžejním motivem celé kolekce je svetr. Mým záměrem bylo posunout ho z pozice oděvní součásti do role samostatného modelu. Kolekce poskytuje požitek z prostoru a volnosti pohybu. Zároveň je elegantní. Má 10 modelů. Z toho tři jsou v černé barvě, tři ve fialové a žluté a tři ve stříbrné. Svetry doplňují barevné punčochy a roláky. Výchozím materiálem je pletenina. V modelech je kombinována vlastní pletenina vytvořená na ručním pletacím stroji a hladká pletená metráž. Znamená to, že každý svetr má odlišnou strukturu pleteniny.

Foto: Zuzana Hečková

Bronislava Brůčková má velké plányFoto: Zuzana Hečková

Kolik jste spotřebovala vlny? Jak dlouho vám trvalo upletení jednoho svetru?

Spotřebovala jsem 25 velkých cívek materiálu. Jeden svetr jsem pletla 12 až 15 hodin. Doba pletení je závislá na struktuře svetru, jeho délce a objemu. Nejdéle jsem pletla stříbrno-šedý svetr, kvůli obloučkové struktuře.

Vy jste ale svetry ozvláštnila doplňky. Ty jste také vyráběla?

Ne, nevytvářela. Na svetrech jsou výrazné barevné knoflíkové šperky. Ty jsou funkční a zároveň zdobí část oděvu. Jejich autorkou je Katarína Siposová. Když jsem navrhla a dotvořila kolekci, tak jsem ji poprosila, zda by pro mé modely nevytvořila spínací ozdoby. Počkala na můj výsledek a potom dodělala šperky.

Model, který jste si oblíbila?

Nemůžu říct, že bych si jednoho cenila víc než druhého. Ale mezi oblíbené patří jeden černý svetr, na kterém je zrovna šperk od Katky Siposové. Je to jehlice, která spíná rolák toho svetru. Jinak mám ráda i jiné barvy, preferuji třeba zelenou.

Vaše plány do budoucna?

Momentálně pracuji na módních kresbách pro mezinárodní soutěž Fashion kresba v Barceloně. Do budoucna bych chtěla uspět v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Načítám