Hlavní obsah

Noví pomocníci do domácnosti. Co všechno umí?

Foto: archiv firmy

Také se budete usmívat, až si pořídíte nový spotřebič do domácnosti, jako třeba americkou ledničku značky SamsungFoto: archiv firmy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky v domácích spotřebičích! Také chcete troubu, která změří, kolik ještě zbývá času do upečení jídla, a pak se sama vypne? Nebo vysavač, který není skoro slyšet? Vyberte si svůj přístroj i vy!

Článek

Dosluhují vám vaše domácí spotřebiče? Ano, víme, mnohdy je těžké rozloučit se se starým věrným pomocníkem. Ale přece jen to budete muset jednou udělat. A naše tipy vám ukážou, jak snadné to bude, protože ty nové toho tolik umí!

1. Vaření jako zábava

Máte rádi hranolky, ale už ne přemíru tuku z klasické fritézy? Jde to i jinak, a dokonce s pár kapkami oleje. Ve vzdušné fritéze Philips AirFryer HD9220 si kromě hranolek můžete připravit i kuřecí stehýnka, masové kuličky nebo sladké muffiny. A kromě snížení obsahu tuku ve smažených pokrmech vás potěší fakt, že se spotřebič snadno čistí.

Foto: archiv firmy

AirFryer s příkonem 1425 W a objemem 2,2 litru vás vyjde zhruba na 4699 KčFoto: archiv firmy

2. Vysávání potichu

Chtěli byste mít doma nejen uklizeno, ale také se nestresovat hlukem, který vydávají některé vysavače? Pokud zvolíte model Rowenta Silence Force Extreme RO5921, máte po starostech, chlubí se totiž pouhými 62 decibely oproti běžným typům, které mají 70 až 80 decibelů. Práce vám půjde lépe od ruky i díky šňůře dlouhé 8,2 metru, sáčku o obsahu 5 litrů a speciální hlavici na vysávání rohů.

Foto: archiv firmy

Vysavač RO5921 patří podle testovací laboratoře SLG Prüf-und Zertifizierungs mezi nejtišší na světě. Stojí 5699 KčFoto: archiv firmy

3. Revoluce v žehlení

Zapomeňte na úsporné pohyby, pomačkané prádlo nebo přetočenou šňůru, teď můžete při žehlení třeba i tančit! A to díky bezdrátové šikulce Tefal Freemove. Základna dobije žehličku za pár vteřin a Autosteam systém zase automaticky nastaví ideální kombinaci teploty a páry na konkrétní typ tkaniny.

Foto: archiv firmy

Model FV9920 za 2999 Kč nabízí i automatické vypnutí, pokud s žehličkou 8 minut nepracujeteFoto: archiv firmy

4. Zapomeňte na petky, pořiďte si sodovkovač!

Už se vám zajídá nosit domů lahve s vodou? Vyzkoušejte SodaStream Source! Nabízí nový design a praktické řešení – lahev, ve které se připravuje sycený nápoj z vody z kohoutku, se do přístroje snadno umísťuje. Zásobník na kysličník uhličitý vydrží až na 80 litrů vody.

Foto: archiv firmy

Cena SodaStream Source se pohybuje kolem 3690 KčFoto: archiv firmy

5. Design pro každého

Značka Gorenje aktuálně nabízí drobné pomocníky, které nesou rukopis designéra Karima Rashida. Například super tenká elektronická kuchyňská váha se prodává ve dvojím provedení. A rychlovarná konvice? Spolehněte se na objem 1 litru, ochranu před provozem bez vody a pevný filtr vodního kamene.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Kuchyňská váha 790 Kč, konvice 1190 KčFoto: archiv firmy

6. Smyslná myčka

Přemýšlíte o moderní myčce? Novinky značky Whirlpool patří do energetické třídy A++ a jsou jedny z nejúspornějších na trhu. „Zvládnou až 14 sad nádobí a samozřejmostí je i technologie 6. smysl, která hlídá míru znečištění vody a podle toho upravuje množství vody, teplotu i čas mytí,“ upřesňuje Ján Živný z firmy Whirlpool.

Foto: archiv firmy

Volně stojící modely ADP 8693 TR PC 6S WH a ADP 8693 A++ PC TR 6S IX se prodávají za 14 390 až 14 990 KčFoto: archiv firmy

7. Kuchyň velí – zarovnat!

Trendem je umisťováníspotřebičů v horizontální linii a v jednotném designu. Ovšem pokud se vám zalíbí jen jeden vestavěný výrobek, pořiďte si ho, a na trendy zapomeňte. Jako třeba kombinovanou troubu Bauknecht ECTM 8145/1 PT s možností vaření v páře a horkovzdušným pečením. Kromě jmenovaných funkcí nabízí i rozmrazování, kynutí a přednastavení receptů. A vychytávka? Teplotní sonda umístěná v pokrmu, která pak sama vypne troubu, jakmile bude jídlo hotové.

Foto: archiv firmy

Doporučená cena kombinované trouby, kterou vidíte na fotografii, je 32 990 KčFoto: archiv firmy

8. Velký mrazák pro velké rodiny

Abyste se doma nemuseli dohadovat, co kdo může dát do mrazáku, vyřešte to velkým spotřebičem. Pod taktovkou značky Siemens najdete dvě novinky o šířce 70 centimetrů se dvěma různými výškami, které patří do energetické třídy A+++ nebo A++. Kapacita je 323, případně 286 litrů, automatický systém odmrazování zabraňuje energetickým ztrátám.

Foto: archiv firmy

Nový mrazák GS51NEW30 je k mání od 17 990 KčFoto: archiv firmy

Líbí se vám letošní novinky? Kterou byste si dokázali doma představit a kterou byste oželeli?

Reklama

Načítám