Hlavní obsah

Nový průzkum boří mýty o sexu a lásce! Co je jinak než dřív?

Foto: thinkstock

Fakta o lásce, která vzešla z nové studie, vás možná překvapíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahy, láska, milování. Mění se? Ano! Podle nové studie jsou muži romantičtější, stárnutí může být sexy a dluhy hrají roli při výběru partnera! Co dalšího vzešlo z průzkumu?

Článek

Ať už jste single, dlouhodobě zadaní nebo jenom randíte, je normální zajímat se o to, jak jsou na tom s láskou jinde. Proto jsou tu nejnovější poznatky z fascinující studie Singles in America 2012, kterou organizovala jedna z největších on-line seznamek Match.com ve spolupráci s biologickou antropoložkou Helen Fisher, sexuoložkou Laurou Berman a evolučním biologem Justinem R. Garciou z Kinseyho institutu.

Výzkumu se zúčastnilo 5000 svobodných lidí různého věku a pro doplnění i 1000 osob žijících v manželství. Takže, jak jsou na tom lidé s láskou a sexem?

První rande? Kovbojka!

Důvěřuj, ale prověřuj. Čtyřicet osm procent svobodných žen, které se vydají na první rande, si dotyčného proklepnou přes internet a snaží se o něm zjistit maximum informací. No není divu!

Foto: thinkstock

Ženy si informace o svých potenciálních partnerech často vyhledávají na internetu ještě před první schůzkouFoto: thinkstock

Sex manželstvím nekončí

Svobodné ženy myslí na sex méně než vdané. O svůj milostný život po svatbě se proto nemusíte bát! A že se říká, že s manželstvím končí veškerá romantika? „V rámci této studie 50 % žen tvrdí, že i na špatném sexu se dá pracovat, což vypovídá o obrovském úspěchu této generace, která se vyvinula,“ říká sexuoložka Berman.

Jeden pohled stačí?

Padesát osm procent mužů do třiceti let se nechává slyšet, že věří na lásku na první pohled. Totéž říká jen 51 % žen. À propos, pověstná chemie mezi lidmi existuje. Třicet tři procent pánů a čtyřicet tři procent dam se zamilovali do někoho, kdo jim původně nepřišel atraktivní.

Mazlení před lidmi

Muži dávají najevo svou lásku na veřejnosti víc než ženy! Čtyřicet jedna procent nedělá z líbání před cizími žádnou vědu, kdežto 31 % žen se při stejné činnosti necítí dobře.

Peníze ovlivňují vztah

Dluhy mohou pokazit víc než jen pověst v bance. Šedesát pět procent singlů by nikdy nechodilo s někým, o kom by zjistili, že je 5000 dolarů (tedy téměř 100 000 korun) v minusu. Doufejme tedy, že se finanční situací na prvním rande nechlubíte…

Singles lépe komunikují

Komunikace je něco jako pilíř dobrého sexu, nicméně z manželství a dlouhodobých partnerství se vytrácí. Ukázalo se, že svobodní jsou lepšími komunikátory, kteří se častěji dělí o svoje intimní starosti se svými protějšky. Překvapující?

Foto: thinkstock

Muži se rádi dotýkají svých partnerek i na veřejnostiFoto: thinkstock

Kdo touží po chomoutu?

I když si svobodní uvědomují výhody svého stavu, většina lidí věří v manželství a touží po něm. Vlastně 9 z 10 singlů chce svatbu!

Orgasmy nejsou všechno

I když svobodné ženy prožívají vyvrcholení méně často než svobodní muži, považují ho za více uspokojující. Čtyřicet devět procent žen tvrdí, že je jejich sexuální život v pořádku. Muži totéž přiznávají jen ve 44 % případů.

Další fakta:

  • Pro muže je osamělost stejně stresující jako pro ženy.
  • Téměř polovina mužů (45 %) obdivuje pracující ženy s kariérou.
  • Lidé nad 60 let se více věnují romantice a dosažení orgasmu!
  • Muži spěchají na společné bydlení. Čtyřicet šest procent pánů a dvacet šest procent dam očekává, že se s druhým sestěhuje maximálně do roka od seznámení.
  • Čtyřicet osm procent mužů chce co nejdříve potkat rodiče své přítelkyně.
  • Dvacet tři procent lidí, kteří obdrží sexy fotku svého partnera, ji sdílejí s ostatními.

No, jiná doba, jiné mravy…

A co na poli sexu a vztahů momentálně překvapuje vás?

Reklama

Načítám