Hlavní obsah

Nový účes na jaro? Víme, co se nosí!

Foto: archiv Misha/hair studio

Jarními trendy vás provede kadeřnice Misha ČadkováFoto: archiv Misha/hair studio

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láká vás změna účesu, ale stále nevíte, kterým směrem se vydat? Nechte se inspirovat jarními vlasovými trendy. Provede vás jimi zkušená kadeřnice Misha Čadková, která vám zároveň odhalí svou kolekci.

Článek

Které střihy budou na jaře frčet a jaké trendy budou vévodit barvám? Na to jsme se zeptali kadeřnice Mishy Čadkové. Inspirovat se můžete také účesy z její kolekce Žena.

Střihy? Vede asymetrie

Ačkoli se vlasy zarovnané do jedné délky jen tak nosit nepřestanou, hlavním trendem jara budou účesy sestříhané. „Módní budou odlehčené sestřihy a asymetrické délky. Vše ale bude ve velmi jemném, ženském provedení. Vlasy budou učesané spíše do objemu, případně i lehce zvlněné,“ říká kadeřnice Misha.

Foto: archiv Misha/hair studio

Hitem sezony bude především asymetrieFoto: archiv Misha/hair studio

A které účesy byste podle ní měly vzít v potaz? Začněme s tipem pro majitelky kratších vlasů. „Určitě bych doporučovala vyzkoušet kratší ofinu a opět sestříhané vlasy, upravené do lehkého ležérního rozcuchu,“ radí kadeřnice. Se středně dlouhou hřívou byste se podle ní mohly vrhnout na různé varianty mikád, které jsou stále módní. A co dlouhovlásky? „I tady bych doporučila délky sestříhat, trendem je hlavně výrazné zkracování kolem uší,“ dodává Misha Čadková.

Foto: archiv Misha/hair studio

Účesy pocházejí z nové kolekce Mishy ČadkovéFoto: archiv Misha/hair studio

Barevné tónování boduje

A jak to bude vypadat s barvením vlasů? Letošní sezona je poměrně umírněná. „Aktuální bude především tónování, takzvané světlo a stín ve vlasech. Módní zůstává i melírování, ale ve velmi jemném provedení,“ říká Misha Čadková. Konkrétní odstíny by potom měly odpovídat samotné ženě. „Obecně vzato je ale na prvním místě přirozenost, barvy by měly působit celistvě, navzdory případnému tónování,“ dodává kadeřnice.

Foto: archiv Misha/hair studio

Tónování je stále aktuální, vyžaduje ale ruku zkušeného kadeřníkaFoto: archiv Misha/hair studio

Foto: archiv Misha/hair studio

Zajímavý střih podtrhne výrazný odstín vlasůFoto: archiv Misha/hair studio

Trendy ano, ale…

Přestože jsou trendy zábavné a inspirativní, nikdy by neměly převálcovat vaši osobnost. S konkrétním účesem by vám měl poradit sám kadeřník. „Proto je tak důležité, aby kadeřníci sledovali módní trendy. Opravdový profík vám udělá módní účes i barvu na míru,“ zdůrazňuje Misha, podle které udělaly české ženy v posledních letech obrovský posun a konečně se přestávají bát experimentovat.

Foto: archiv Misha/hair studio

Tvůrkyně kolekce Misha se inspiruje cestami do zahraničí i tvorbou módních návrhářůFoto: archiv Misha/hair studio

Dbát byste samozřejmě měly hlavně na kvalitu vlasů. „Kadeřník by vám měl provést vlasovou diagnózu, u nás používáme speciální diagnostickou kameru, a doporučit přípravky pro domácí péči. Základem je šamponová lázeň a maska nebo vlasová péče. Na jaře a v létě určitě nezapomínejte na ochranu před sluníčkem,“ zdůrazňuje Misha Čadková.

Foto: archiv Misha/hair studio

Inspirace z kolekce ŽenaFoto: archiv Misha/hair studio

Foto: archiv Misha/hair studio

Trendy budou přát originálním, ale stále žensky působícím střihůmFoto: archiv Misha/hair studio

Který účes z nové vlasové kolekce nejvíce oslovil vás? Napište nám!

Reklama

Načítám