Hlavní obsah

O mužích nahlas i potichu 4

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Moderní muž používá i antiperspirantFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

4. díl - Ženy mají vyvinutější čich než muži. O to víc je odrazuje, když muž do okolí nevysílá libé vůně, ale zamořující.

Článek

Čím je člověk starší, tím jsou jeho pachy intenzivnější. Mytí, čisté prádlo a vhodně zvolený parfém je pro mnohé samozřejmostí. O to víc nám ulpí v paměti ti, co tak nečiní. Jaká by podle vás měla být vůně muže?

Vyberte si ho nosem

Podle vědců si vybíráme z velké části partnera podle čichu. Nezávisle na naší vůli nos cítí příjemně ty osoby, jejichž imunitní systémy se k sobě hodí. Ale i podle psychologických studií se muži a ženy přitahují svým pachem skutečným (pižmo) i umělým (parfémy). Znáte ty hříčky, kdy se zavážou oči a vybírá se partner jen podle čichu. Jak jste na tom vy? Vybrala byste si svého partnera nosem?

Pravá pánská vůně není cítit po květinách

Za čistě pánské se považují suché vůně připomínající kůži, tabák, koření, mech a dřevo. Pánské vůně původně nebyly vůbec cítit po květinách. V posledních letech jsou si ale pánské a dámské vůně podobnější a dokonce vznikají parfémy i pro obě pohlaví. Co si nově pořídit uniparfém a mít společnou vůni. Ovšem, když váš partner doteď žádnou vůni nepoužíval, zkuste mu pořídit tabákovou - základ je voňavý tabák, přibarvený medem a švestkami. Nenajde se prý muž, kterému by tato směsice nevoněla.

Říká se, že vůně by se neměla často měnit

Ale neznamená to, že by měla zůstávat celý život stejná. Už jenom proto, že se i naše vlastní pižma mění. Je to právě ten prvek, který může přinést pozitivní změnu do vašeho soužití. Zkuste mu darovat vůni, která probouzí vaše smysly a fantazii. Obdarujete tak jeho i sebe.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vůni vyzkoušejte nejdříve na testovací papírekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Hodně je stejně špatně jako málo

Muž, který si s vůněmi skutečně rozumí, má svůj vlastní arzenál vůní. Mění je podle oblečení, příležitosti i části dne. Ví, že jsou dobrými pomocníky při oslňování, vábení a lákání žen. I tady ale platí míra. Vonět se máte tak, abyste nezanechávali pachovou stopu v místnosti, kterou jste prošli. Hodně je stejně špatně, jako málo. Vaše osobní vůně by měla být cítit ve chvíli, kdy někdo překoná běžnou společenskou vzdálenost, tj. délka předpažené ruky.

A už zítra si povíme o pánském negližé.

Související témata:

Načítám