Hlavní obsah

O mužích nahlas i potichu 9

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Hodinky odhalují ekonomickou situaci mužeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

9. díl - Jistě nám dáte za pravdu, že doplněk, který na muže hodně prozradí, jsou hodinky. Kdo chce analyzovat styl muže, měl by se podívat na jeho náramkové hodinky. Ty víc než cokoli jiného vypovídají o tom, jak si na tom pán ekonomicky stojí.

Článek

Ostatně právě zlatokopky se často soustředí na náramkové hodinky, je to pro ně poznávací znamení, jestli se zamilovat nebo ne. K orientaci ve vzorech hodinek jim stačí velmi příjemné studium, a to obhlížení výloh zlatnických obchodů a ostříží zrak.

Hodinky dolaďte do stylu oblečení

Muži mají k hodinkám víc než pozitivní vztah, protože se jedná o technickou záležitost. Rozhodnutí pro konkrétní hodinky bývá často motivováno vkusem. Ale i tady se dělá hodně chyb. Platí pravidlo, že sportovní hodinky patří ke sportovnímu stylu a rozhodně s nimi neoslníte v kombinaci se společenským oblečením, ke kterému se hodí plochý tvar hodinek.

Z toho vyplývá, že to chce nejméně dva vzory, pro sport a pro společnost.

Odhalují vkus majitele

Vždy záleží na tom, co se od hodinek očekává. Zda se požaduje perfektní strojek a ukazatel času, nebo jestli mají být reprezentačním kouskem.

V případě druhé varianty je potřeba si uvědomit, koho chcete hodinkami oslnit. Hodinky se dají koupit jen kvůli značce nebo ze znalosti jejich kvality či jen tak pro radost.

Ani jeden z motivů není o nic horší ani lepší. Každopádně je dobré brát do úvahy i jejich funkční vlastnosti, měly by mít takový ciferník, který umožní rychlé a bezchybné určení času. K tomu slouží hodinky především.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedHodinky dejte partnerovi třeba k VánocůmJak vybrat správně

Hodinky musí být přiměřené i ke stavbě těla. Rozhodně nevypadají pěkně robustní hodinky na drobném zápěstí. Důležitá je také volba druhu kovu, zda studený nebo teplý, většinou se volí v kontrastu k pokožce. Světlá pokožka si lépe rozumí se zlatem, ale záleží i na tom, jaké další ozdoby na ruce nosíte, jaké barvy preferujete apod. K výběru je potřeba cit, na někom vypadá červené zlato jako kýč, u jiného je to ten nejzářivější a nejideálnější doplněk. I tady je to o hledání a najití vlastní osobnosti a promítnutí sebe sama do vnějších předmětů.

Nejznámější značky

Rolex - značka která je drahá, to ví každé malé dítě, proto se hodí k mužům, kteří dávají bohatství na odiv prvoplánově. Tomu odpovídá i design hodinek.

Breitling jsou hodinky pro opravdové muže.

A. Lange & Söhne jsou drahé a elegantní, charakteristická je pro ně velká datumovka.

V podstatě ale můžeme říct, že když ten váš chodí včas na schůzky a nemá problém se zpožděním, má pro vás ty nejlepší hodinky.

Reklama

Související témata:

Načítám