Hlavní obsah

Oblečení, ve kterém budete IN léta!

Foto: Pietro Filipi

V nadčasovém oblečení budete vždy INFoto: Pietro Filipi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je možné, že pořád nakupujeme, a přesto se nám stává, že „nemáme co na sebe“? Spousta žen si totiž vybírá jen oblečení, které je momentálně IN, a už neřeší, co s ním budou dělat další sezonu. Buďte chytřejší a vytvořte si šatník plný základních kousků, který vás zachrání v každé svízelné situaci! Že už takové oblečení máte? Tak se podívejte, jak ho přetvoříte na ty nejaktuálnější modely!

Článek

Nakupovat jen trendy oblečení je dost ošemetné – každou chvíli se totiž nosí něco jiného. To ale neznamená, že byste musela neustále nakupovat nové věci nebo být totálně mimo. Kompromisu dosáhnete kombinací univerzálních kousků s trendy doplňky.

Je černá klasikou?

Čteme to všude – černá je nadčasovou barvou a nesmí chybět v žádném šatníku. Je to ale pravda? Přestože je tato barva hodně oblíbená, jsou ženy, kterým sluší více a kterým méně. Takže se do ní nemá smysl hrnout za každou cenu. Můžete si najít alternativní barvu, která vytvoří základ vašeho šatníku místo černé. Skvěle poslouží třeba šedá, hnědá nebo tmavě modrá. Na tu barvu si potom vzpomeňte, když budete nakupovat kabelky, boty nebo kalhoty. Samozřejmě už ale neplatí, že byste měly být od hlavy až k patě sladěné. Dobře musí vypadat celek jako takový a je jedno, že je kabelka barevná a boty jsou šedé.

Na foto: džíny Arden B., tričko Calypso St. Barth, náramek Fantasy Jewelry, kabelka Zara, boty Ruche

Na foto: šaty Miss Selfridge, svetřík Debenhams, prsten TopShop, boty ModCloth, psaníčko Endless, punčochy TopShop

Vezměte to „od podlahy“

Ať už máte ráda sexy krajky nebo dáváte přednost barevnému sportovnímu stylu, nemělo by vám chybět prádlo v tělové barvě. To je přitom daleko lepší než bílé, které se kdysi považovalo za klasiku. Faktem je, že bílá podprsenka pod vším prosvítá, dokonce i pod bílou. Tělová barva je univerzálnější, téměř neviditelná, a když si podprsenku vyberete ještě bez ramínek, můžete ji unosit opravdu pod všechno (mimochodem, opravdu vám přijdou průhledná ramínka neviditelná?). Nezapomeňte ani na bezešvé kalhotky, taktéž tělové a pokud máte problémy s váhou, nestyďte se jít do vyšších stahovacích kalhotek. Uvidíte, jakou vám udělají super službu!

Univerzální kalhoty

Jestli je nějaké oblečení nesmrtelné, pak jsou to určitě džíny. Patentovány byly roku 1873 a přestože nejprve sloužily jako pracovní oděv, dnes s nimi zabodujete i ve společnosti. Na elegantní model je povýšíte za pomoci podpatků a elegantního svršku. Kdybyste si měla koupit jen jedny jediné, vyberte si užší džíny s rovnými nohavicemi, bez zbytečného zdobení. Měla byste mít ale minimálně dvě varianty – kratší k teniskám a o trochu prodloužené k botám na podpatku. Chybět by vám neměly ani elegantnější kalhoty a je úplně jedno, že třeba nebudou černé.

Na foto: kardigan Tommy Hilfiger, top Must Haves.dk, náhrdelník Talullah Tu, kabelka Oasis, boty Privalia

Na foto: kalhoty Oasis, halenka John Levis, boty Forever 21, pásek Nitro:licious, svetřík John Levis, prsten Yesstyle.com, kabelka Oasis

Co k nim?

Kromě spousty jednobarevných triček a tílek by vám neměl chybět ani kardigan. Rozepínací svetřík na knoflíčky je stálicí, letos ho ovšem můžete nosit jinak než obvykle. Nechte ho rozepnutý, pod něj si vezměte obyčejné tričko nebo tílko a přepásejte. Pásky jsou super, protože dokáží korigovat naši postavu. Máte neviditelný pas? Umístěte pásek výš. Pokud vás trápí bříško, umístěte pásek pro změnu kousek pod pupík – a co je nejdůležitější, nechte ho volnější.

Malé černé aneb „LBD“

Jednoduché, ať už černé, nebo i jinak barevné šaty jsou zkrátka klasikou! Najdete-li kousek, který bude lichotit vaší postavě, můžete s ním oslňovat dlouhá léta! Sledujete módní trendy? Můžete si s šaty trochu vyhrát. Pomocí pásků, broží, punčoch a dalších doplňků můžete váš styling pokaždé trochu pozměnit! Více se dozvíte v článku Móda velí: Kupte si „malé černé"! Při nákupech nezapomínejte ani na sukně – měla byste mít minimálně jednu elegantnější, která se dá vzít opět ke všemu.

Něco na zahřátí

Říká se, že by žádné ženě neměl chybět kostým, ale pokud nejste velkou vyznavačkou elegance, postačí vám jednoduché černé sáčko. To si totiž můžete vzít jak k šatům a sukním, tak i k džínům. Ze svršků by vám neměl chybět ani trenčkot či kožená bundička.

Nadčasové „móděvzdorné“ kousky si zaslouží kvalitnější materiály. Proto za ně, samozřejmě v rámci vašich možností, neváhejte utratit větší sumu než za běžné kousky, které už si za rok nebudete moct vzít na sebe. Uvidíte, že se vám tahle investice vyplatí!

Související témata:

Načítám