Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Koláč jen ze 4 ingrediencí? Máme recept! Zkuste obrácený koláč z listového těsta, který ukrývá léty osvědčenou kombinaci švestek a marcipánu.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 75 g třtinového cukru
  • 12 ks švestek
  • 100 g marcipánu
    8
  • 1 balení křehkého těsta
    1
    7
  • 1 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Na dno koláčové nebo široké dortové formy rozložte pečicí papír. Posypte ho třtinovým cukrem. Švestky rozkrojte na půlky, vypeckujte, a rozložte po formě naříznutou stranou dolů.

02.

Marcipán vyválejte na ploše posypané moučkovým cukrem do tvaru kruhu o velikosti formy a rozprostřete ho po švestkách. Z křehkého těsta vytvarujte o něco větší kruh, pokryjte jím marcipánovou vrstvu a přesahy na stranách dobře přitlačte k formě. Pečte dozlatova asi 30 minut.

Energetická hodnota celkem pro: 24 cm průměr formy
Energie10 873 kJ
Bílkoviny38,6 g
Tuky110 g
Sacharidy361,35 g
Sůl4,04 g
SAFA48,8 g
Vláknina19,6 g
Cukry190,35 g
Související témata:

Načítám