Hlavní obsah

Oceánská vlna se řítí na pražskou náplavku

Foto: adidas ČR s.r.o.

Vlna na pražské náplavce z plastového odpadu sesbíraného z povodí Berounky startuje další ročník běhu Run For The OceansFoto: adidas ČR s.r.o.

Na náplavce na „pláži“ v Kayak Beach Baru se tyčí vlna z plastového odpadu. Není tam ale jen tak pro nic za nic. Má upozornit na to, co už všichni víme: v oceánech, které jsou pro náš život zásadně důležité, je obrovské množství plastového odpadu.

Článek

Vzhledem k tomu, že se blíží 8. červen, tedy den, na který připadá Světový den oceánů, značka adidas přišla s nápadem využít při této příležitosti sílu sportu a vyzývá všechny milovníky běhu, aby společnými silami přispěli ke změně a pomohli naší planetě.

Startuje běh pro oceány

Od 28. května do 8. června se mohou připojit k Run For The Oceans, kdy za každý kilometr zaznamenaný prostřednictvím aplikace adidas Running společnost adidas spolu s organizací Parley odstraní z pláží, pobřeží a vzdálených ostrovů odpad odpovídající hmotnosti 10 plastových lahví, a to až do celkového množství 227 000 kg. Zapojit se může každý, letos sice virtuálně, ale každý kilometr se počítá.

Foto: adidas ČR s.r.o.

Do výzvy Run For The Oceans se zapojují i známé tváře včetně Andrey Bezděkové, Kovyho, Báry Votíkové a dalšíchFoto: adidas ČR s.r.o.

Běhejte se známými osobnostmi

K milionům lidí po celém světě se přidaly i známé tváře české scény, jako jsou Kovy, Bára Votíková, Andrea Bezděková, Natálie Kotková, kluci z Honest Guide Janek Rubeš a Honza Mikulka, Jan Mejdr, Maxim Habanec a mnoho dalších, včetně adidas Runners. Podívat se, jak uvedené osobnosti běží pro oceány, můžete v tomto videu.

Na náplavku dorazila oceánská vlna plná plastu

Foto: adidas ČR s.r.o.

Vlnu z plastového odpadu na pražské náplavce můžete navštívit až do konce sbírání kilometrů, tedy do 8. červnaFoto: adidas ČR s.r.o.

Na téma plastového odpadu na náplavce na Rašínově nábřeží v Praze upozorňuje vlna, která byla vytvořená kolektivem PsychosNest z plastového odpadu sesbíraného z povodí Berounky. Najdete na ní množství zajímavého materiálu od plastových židlí, zalévacích konvic, polystyrenu a mnoho dalších předmětů, které v našich vodních tocích bohužel běžně přebývají.

Od roku 2015 společnost adidas vyrobila více než 30 milionů párů bot z příze Parley Ocean Plastic, kterou tvoří recyklovaný plastový odpad zachycený na plážích a v pobřežních lokalitách. Zapojte se proto i vy – má to smysl.

Jak se do běhu zapojit?

Stačí si nainstalovat bezplatnou aplikaci adidas Running, zaregistrovat se, připojit se k výzvě Run For The Oceans a spolu s dalšími statisíci běžci zaznamenávat všechny svoje uběhnuté kilometry. Nezapomeňte, každý kilometr se počítá! Více informací najdete na stránce adidas.cz/runfortheoceans, kde se také můžete zaregistrovat.

Foto: adidas ČR s.r.o.

Stačí si nainstalovat aplikaci adidas Running, kliknout na komunity, připojit se k výzvě Run For The Oceans a vyběhnoutFoto: adidas ČR s.r.o.

Sledujte komunikaci @adidasrunning na Instagramu, Facebooku a Twitteru –#RunForTheOceans a #adidasParley.

Reklama

Načítám