Hlavní obsah

Oční stíny: Takhle vás změní!

Foto: Mia Mirrelli

S očima čtenářky si vyhrála vizážistka JankaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Podtrhnou krásu očí, rozzáří je a dodají vašemu pohledu hloubku. Oční stíny ale neumí jen to. Když budete vědět, jak na ně, můžete z nich „vytřískat“ více než jen krásnou barvu. Jsou vaše oči příliš daleko od sebe? Přály byste si, aby vypadaly větší? Nebo toužíte po naprostém opaku? Okoukejte tipy naší šikovné vizážistky!

Článek

Líčení očí není jen o volbě správných odstínů. Ty, které sluší vám, už máte navíc zmapované z článku Ideální stíny? Podle barvy očí. Je to především ve způsobu, jakým stíny nanesete. Pokud máte krásně souměrné oči, na kterých byste nic neměnily, můžete si s líčením pěkně vyhrát. Pokud ale chcete potlačit nedokonalost, musíte postupovat určitým způsobem. Nebojte, žádná věda to není!

Čtenářku Andreu si můžete pamatovat z módy, kde se proměnila v Sicilskou krásku. A protože nás její krásné oči okouzlily, rozhodli jsme se, že líčení předvedeme právě na ní. Tím, že vizážistka Janka líčila jen na jedněch očích, krásně uvidíte, jak se efekt na jednotlivých fotkách mění.

Foto: Mia Mirrelli

Tady jsou oči ještě barvami nedotčenéFoto: Mia Mirrelli

Zvětšujeme!

Jsou vaše oči příliš malé? Naneste na víčko světlejší stín a okolo kosti použijete naopak stín tmavší. Namalujte si také dolní vnitřní linku, ideálně bílou tužkou. Ta váš pohled krásně „otevře“. Nezapomeňte ani na spodek oka a i tady pracujte pomocí stínů a tenkého štětečku. Každou vrstvu rozetřete do ztracena. Nemusíte používat stejné barvy jako my, vždy ale volte světlejší a tmavší odstín.

TIP: Obdobně se postupuje také v případě přepadlých víček, ta musí být vymalovaná na světlo, u kosti může být odstín tmavší.

Foto: Mia Mirrelli

Na víčka světlá, na kost tmavší. To je recept pro zvětšení očíFoto: Mia Mirrelli

Zmenšujeme!

Máte opačný problém? Oči, které jsou příliš velké? Pokud chcete dosáhnout efektu zmenšení, použijte tmavší stín, a to na celou plochu víčka. Pomohou také vnitřní černé (případně i tmavě hnědé) linky. Světlý stín můžete nanést pod obočí a to nejen tehdy, kdy potřebujete zmenšovat. Tento fígl zalichotí všem ženám, váš pohled bude působit jasněji.

Foto: Mia Mirrelli

K optickému zmenšení vám pomůžou tmavší tónyFoto: Mia Mirrelli

Oddalujeme!

Radu máme i pro dámy, které mají oči příliš blízko u sebe. Slušet jim bude takzvaný efekt kočičích očí, kdy stíny protáhnete trochu za vnější koutek. Pozor! Když se blížíte ke konci víčka, postupujte směrem nahoru, nikoli rovně. Jak je to správně, si ukážeme u posledního bodu. Světlé barvy naneste k vnitřnímu koutku, od středu dále by měly stíny postupně ztmavovat. Totéž proveďte i pod okem – u vnitřního koutku světlejší barva, směrem ven tmavší.

Foto: Mia Mirrelli

K oddálení se používá efekt kočičích očíFoto: Mia Mirrelli

Přibližujeme!

Jak jste si možná správně tiply, u přibližování očí vám poradíme přesný opak toho, co jsme zmiňovali výše. Tmavší stín byste měly nanést k vnitřnímu koutku oka, odstín by měl postupně světlat až na konci víčka. Aby oči nepůsobily příliš tmavě, zase přidejte trochu světlounkého stínu přímo pod obočí.

Foto: Mia Mirrelli

Oči přiblížíte tak, že nanesete tmavší stín k vnitřním koutkůmFoto: Mia Mirrelli

Pozor na špatně vedené linky!

A na závěr pro vás máme ještě jeden tip. Linky nosí spousta žen, velké procento jich je ale neumí správně namalovat. Jakmile dojdou na konec víčka, okopírují automaticky tvar oka a linku zakončí rovně nebo dokonce směrem dolů. Tímto si nejvíce uškodí dámy, jejichž vnější koutky oka směrují dolů. Oči pak vypadají zbytečně unaveně a smutně, pokud jejich tvar ještě „podpoříte“ špatně nakreslenou linkou, přijde veškerá vaše snaha vniveč. Zarmoucený výraz si ale můžete vyčarovat, i když máte ukázkový tvar očí. Nezapomeňte proto před koncem víčka začít linku táhnout směrem nahoru. Prohlédněte si fotku – pravá strana (z vašeho pohledu) je správně, levá špatně. Děláte to správně?

Foto: Mia Mirrelli

Linka vpravo (z našeho pohledu) je správně, druhá špatněFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na konci focení už Andrea nechtěla stíny ani vidět :-)Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Související témata:

Načítám