Hlavní obsah

Ideální stíny? Podle barvy očí!

Foto: L´Oréal

Slaďte stíny s barvou svých očí!Foto: L´Oréal

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlou pleť máte, modré oči taky, ale pihu jste na sobě neobjevila ani jednu. Jste tedy jarní, nebo zimní typ? Kdo se v tom má vyznat? Přestaňte pátrat po svojí barevné typologii a vyberte si vhodné barvy pro vaše oči snazší cestou. Podle odstínu vaší duhovky. Které tóny ji krásně rozzáří?

Článek

Pokud jste si zkoušela určit barevnou typologii, určitě víte, že to není zrovna snadné. Ne vždycky se totiž napasujeme do příslušné kolonky. Taková typologie, stejně jako následující řádky, vám navíc mají dát jen představu o tom, kterým směrem se dát. Zakázané barvy neexistují, stejně tak ani univerzální, které budou slušet všem v dané kategorii. Nebojte se proto experimentovat.

Základní myšlenkou je, že by barva měla být kontrastní a tím vaše oči zvýraznit. Pokud byste si jako modroočka plácla na víčka modrou, asi byste moc nezabodovala. To ale neznamená, že se musíte bezpodmínečně nutit do barev. Necítíte se v nich? Dejte přednost nenápadným a bledším tónům. Jestliže se naopak barev nebojíte a se stíny si vyhrajete, nezapomínejte, že by zbytek vašeho líčení měl zůstat střídmý.

Teď už se ale zaměřme jen na vás a vaše barev chtivé oči.

Nevšední zelené

Zelené oči se vyskytují vzácněji než třeba modré nebo hnědé. Pokud se jimi můžete pyšnit i vy, vybírejte stíny, které jim dají možnost vyniknout. Jednou z takových barev je bezesporu fialová. Její tmavší tóny a třeba taková švestková jsou úžasnou volbou hlavně pro tmavší zelené oči. Jemnější odstíny fialové jsou zase vhodné pro oči světlejší. Zelené oči rozsvítí i hnědá, sytější růžová, stříbrná nebo výrazná modrá. Až se budete malovat na nějakou večerní akci, zkombinujte stíny s trochou třpytu, třeba s metalicky zlatou.

Na foto: Duo Eye Shadow od Dermacol, NYC

Dominantní hnědé

Hnědooček je spousta, stejně tak i variant, ke kterým barvám se přiklonit. Na běžné denní nošení se osvědčí odstíny béžové, meruňkové nebo zelené, pokud chcete sáhnout po něčem výraznějším, vyzkoušejte růžovou, zlatou, fialovou nebo třeba žlutou. Klasikou jsou tmavé kouřové oči, pokud jste ale bledulka, s černou opatrně. Aby vaše oči zbytečně nezapadly, volte odstíny buď hodně syté, nebo naopak světlé, bledé. Dobrou službu vám udělá i tmavší tužka, kterou orámujete nalíčené oko.

Balancují vaše oči na pomezí hnědé a zelené? Tím pravým odstínem bude sytě fialová nebo na denní nošení béžová s dotykem zlaté.

Na foto: Maybelline, Star Secrets Quad pro od L´Oréal

Na foto: Giorgie Armani Eyes to Kill (nahoře), Sephora

Něžně modré

Přemýšlíte, jak nalíčit své modré oči? Vyzkoušejte tmavší odstíny hnědé, světle růžové nebo tmavší fialové. Ty vám budou slušet hlavně v případě, že máte světle modré nebo modrošedé oči. Nejvíce ale modrým očím sluší barvy kovu, stříbrná nebo bronzová. Na party určitě zazáříte, když stříbrnou zkombinujete s tmavě šedými stíny a vytvoříte kouřové líčení. Sedne vám i barva oceli.

Jsou vaše oči modrozelené? Pokud z nich chcete „vytáhnout“ modrou, naličte se bronzovou nebo meruňkovou, na zelenou ve vašich očích upozorní zase odstíny fialové nebo tmavší zelené.

Na foto: líčení L´Oréal

Na foto: Pearly Loose Eye Shadow od Dermacol, Trio Eye Shadow od Dermacol

Magické šedé

Světlé, šedé oči mají zaručeně své kouzlo! Nejsvůdněji vypadají, když je orámujete jakoukoli výraznější barvou. Doporučujeme vyzkoušet kovové odstíny, tmavou modř nebo třeba sytou švestkovou. Zajímavě bude vypadat také barva s nádechem do oranžova.

Na foto: Max Factor

V líčení jste jak se říká zběhlá a vyžíváte se v mixovnání více barev? Nezapomeňte si nastudovat náš článek Líčení jedním stínem? Zkuste víc!.

Které barvičky máte nejraději vy? Dáte na různé typologie, nebo je pro vás důležitější váš vlastní pocit? Experimentujete, nebo se držíte stejného odstínu? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám