Hlavní obsah

Odstranění bradavic je v současné době snadnější

Foto: EndWarts

Dejte bradavicím sbohem a užijte si společné chvilkyFoto: EndWarts

Bradavice nás sužují po staletí. Těžko se jich zbavujeme. Nejsou jen estetickým problémem, ale mohou být bolestivé a jsou nakažlivé. Jak je odstranit?

Článek

Bradavice byly vždy synonymem ošklivosti. Pohled na ně není asi nikomu příjemný, zejména v současné době, kdy konečně můžeme ukázat lehce odhalené nohy či ruce, nechceme, aby jejich krásu hyzdily bradavice. Chceme být krásné a chceme si to užívat. Přesto mnohé z nás bradavice trápí. Skrýváme je pak pod delším rukávem nebo sukní.

Bradavice pod pokličkou

Kde se bradavice berou a jak vznikají? Na vině je lidský papilomavirus HPV – vir, který pronikne do kůže v místě, kde je více potních žláz nebo kde je kůže oslabená a vytvoří bradavici. Bradavice většinou není nebezpečná, je ovšem na pohled odpudivá, může být bolestivá, například na chodidle, a navíc je nakažlivá. Snadno se přenáší mezi členy domácnosti.

Foto: EndWarts

Bradavice většinou není nebezpečná, je ovšem na pohled odpudiváFoto: EndWarts

Nakazit se ale můžeme i z veřejných míst, zejména z těch, kde chodíme bosí, jako jsou veřejné sprchy, koupaliště nebo šatny. Bradavice přináší domů často děti, které se nakazí od spolužáků ve škole nebo na sportovních kroužcích. S bradavicemi se můžeme nejčastěji setkat na rukou nebo na nohou.

Co na ně platí?

Bradavice se u lidí vyskytují po staletí. Naši prapředci za tu dlouhou dobu používali různé metody, někdy více, někdy méně úspěšné. Tření bradavice v horké vodě hrubým mýdlem, natírání octem se solí, vypalování pekelným kamínkem nebo potíráním šťávou z vlaštovičníku, to vše se používalo na odstranění bradavic.

Foto: EndWarts

Zbavit se bradavic nebylo snadnéFoto: EndWarts

Metoda se musela velmi často opakovat a zdárný výsledek se dostavil až po dlouhých týdnech, nebo také nikdy. Zbavit se bradavic nebylo snadné.

Chcete vidět, jak se zbavit bradavic? Podívejte se na video.

Nyní nám pomáhá moderní medicína. Výrobky EndWarts Original a EndWarts Pen používají aplikaci kyseliny mravenčí. Ta z bradavice odstraní vodu a tím ji vysuší. Aplikace EndWarts Original se provádí namočením jednorázové vatové tyčinky a přiložením na bradavici. Díky tomu je vhodný pro použití více osobami. EndWarts Pen je naopak určen pro individuální použití. Jeho výhodou je velmi přesné a pohodlné nanesení roztoku prostřednictvím hrotu pera.

Foto: EndWarts

Zdravotnické prostředky EndWarts® Foto: EndWarts

Moderní metodou je domácí kryoterapie – ošetření bradavic mrazem. EndWarts Freeze zmrazí bradavici speciální technologií Ultra Freeze na –80 °C. Zmražení probíhá pomocí jednoduchého aplikátoru. Chlad necháme působit na bradavici jen velmi krátkou dobu – na nohou 40 sekund a na rukou pouze 15 sekund. Pro odstranění bradavice obvykle stačí jedna aplikace.

Zdravotnické prostředky. Před použitím prostředků EndWarts® si pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 37708 (EndWarts FREEZE), 0546 (EndWarts PEN, EndWarts Original).

Reklama

Načítám