Hlavní obsah
Foto: Španělské olivy

Foto: Španělské olivy

Olivy se skvěle hodí jako „zobání“ k vínu, a pokud chcete něco bezmyšlenkovitě chroustat u televize, jsou určitě lepší a zdravější volbou, než třeba slané oříšky nebo chipsy. Udělejte si salát z vlašskými ořechy!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g černých oliv
  • 100 g čerstvého kozího sýru
    7
  • 1 ks červené papriky
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Papriku očistěte, nakrájejte na plátky a zlehka ji orestujte na trošce olivového oleje. Pak ji dejte do mikrotenového sáčku a nechte ji pár minut zapařit. Následně půjde velmi snadno oloupat.

02.

Papriku nakrájejte na malé kousky a smíchejte ji s olivami, nakrájeným kozím sýrem a nasekanými vlašskými ořechy.

03.

Nakonec salát dochuťte trochou olivového oleje a římským kmínem. A tady pozor! Římský kmín je úplně něco jiného než běžný kmín, takže jestli nemáte římský, nedávejte raději nic!

Olivy můžete také přidat do koláčků z listového těsta se sýrem.

Související témata:

Načítám