Hlavní obsah
5,0
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Brambory nevyjdou z módy snad nikdy. Jsou levné, snadné na přípravu a s pár dalšími ingrediencemi dokáží vždy vytvořit nápaditou přílohu nebo hlavní chod. Zkuste je dnes s pomerančem a kozím sýrem!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 g plísňového kozího sýru
  • 2 snítky čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 stroužky česneku
  • 800 g brambor
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Brambory dobře omyjte, nakrájejte na čtvrtky a dejte vařit na 10 minut do osolené vody.

02.

Poté brambory přeceďte, přendejte do pekáčku, posypte solí, a pepřem, přidejte kůru z pomeranče, prolisovaný česnek i nasekanou šalvěj. Promíchejte, poklaďte kousky sýra a dejte na 15 minut do trouby péct.

Brambory s kozím sýrem můžete zapéct i jako nákyp.

Reklama

Související témata:

Načítám