Hlavní obsah

Originální móda z Česka: Tyhle značky se nám líbí

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete průvan ve skříni a záleží vám na tom, odkud oděvy pořizujete? Várka nové módní inspirace od českých návrhářů přichází! Tyhle značky stojí za pozornost.

Článek

Udržitelnost v módě rezonuje společností čím dál tím víc. Častěji se zamýšlíme, kde a co kupujeme a do čeho se oblékáme. Z hlediska ekologie a společenské zodpovědnosti je nejlepší volbou kupovat kvalitní oblečení vyráběné v Česku, a proto věnujeme článek módním značkám, jejichž nápady i výroba probíhá právě u nás.

Spodní prádlo, šaty, kardigany nebo i kabelky a batohy – Nejen tyto kousky, ale mnohem více vyrábí těchto několik českých značek, které jsme pro vás vybrali. Zakládají si totiž na originálním designu, kvalitních materiálech a ruční výrobě.

Nápadité spodní prádlo

Trend pohodlných braletek, tedy podprsenek bez kostic, nás baví. Nikde nic neškrtí, netahá a ještě vypadají skvostně. Takové podprsenky najdete u značky Paon, která vznikla původně jako seminární práce dvou spolužaček. Chtějí, aby podprsenka byla brána jako středobod outfitu, a ne něco, co nemusí být hezké, protože to stejně není vidět.

Foto: Archiv firmy

Ve spodním prádle byste se měli cítit dobře, a když má i nápad, je to plus. Černá braletka Paon, 1290 KčFoto: Archiv firmy

Mikinové šaty

Hledáte-li uvolněnou streetstylovou módu, mrkněte na značku M.ASCH Be original. V jejich nabídce najdete i tyhle delší mikinové šaty, které můžete nosit jen tak, nebo přes džíny. Všechny kousky jsou vyráběny ručně. Do pudrově růžové jsme se zamilovali!

Foto: Archiv firmy

Na výběr jsou jiné barvy i kratší střih nad kolena. Pohodlné šaty na volný čas i do města M.ASCH Be original, 1730 Kč Foto: Archiv firmy

Ve stejném triku

Na vlně uvolněné módy pokračujeme se značkou One Life, která měla stejný start jako první zmiňovaná – jako školní projekt v roce 2013. Jejich současný design triček, mikin nebo šatů popisují jako Wild Style, který by definovala stará Kalifornie, adrenalinové sporty, divočina, cestování a indiánský styl. Co si takhle sladit tričko s partnerem?

Foto: Archiv firmy

V prodlouženém střihu se bude skvěle lenošit i dělat paráda, stejné pro něho i pro ni. Triko One Life, 790 KčFoto: Archiv firmy

Na cvičení 

Aby stáhly pas a nesjížděly, aby pustily tam, kam mají, a abychom v nich vypadaly dobře. To očekáváme od ideálních legín na cvičení. Jedny takové s nápaditým motivem, vyšším pasem a z funkčního materiálu jsme našli u české oděvní značky Youngprimitive.

Foto: Archiv firmy

Neokoukaná značka a neokoukaný design. Legíny Youngprimitive, 1090 KčFoto: Archiv firmy

Kardigan, nebo šaty?

Za značkou Tate stojí Kateřina Borková, která od roku 2008 tvoří módu pro ženy. Nápady a inspiraci získává především z interakce se zákaznicemi. Nové kolekce vychází dvakrát do roka. Nás zaujali především originální kardigany, které můžete nosit jako kabátek, nebo ho převázat páskem a voilà – máte šaty.

Foto: Archiv firmy

Tento kousek můžete kombinovat na mnoho způsobů. Kardigan Tate, 1300 KčFoto: Archiv firmy

Kožená kabelka i batoh v jednom

Kabelky, peněženky nebo batohy najdete u značky Mumray. Batoh můžete nosit klasicky na zádech nebo přes rameno. Nebo lze odepnout přední kapsu, která se tak stane kabelkou nebo ledvinkou. Čisté linie a žádné překombinované zdobení jsou sázka na jistotu.

Foto: Archiv firmy

Praktický doplněk z koženky je 2 v 1, můžete z něj totiž oddělit přední kapsu. Bílý batoh Mumray, 2250 KčFoto: Archiv firmy

Teplákové kalhoty

Ostravská značka City Folklor je jako závan čerstvého větru. Neokoukaný uvolněný městský styl vám padne do oka, stejně jako nám. Jsou to tepláky, nebo kalhoty? Obojí. A hodí se jak na doma, tak i pro obíhání pochůzek po městě.

Foto: Archiv firmy

U této značky najdete i super mikiny, trička nebo šaty. Kalhoty City Folklor, 1500 KčFoto: Archiv firmy

Batoh

Navrženo dvěma kamarádkami, vyrobeno na Vysočině, to je značka Xiss, u které najdete kabelky, batohy nebo peněženky. Novinkou je větší batoh s pytlem uvnitř a díky nastavitelnému popruhu z něj vytvoříte i crossbody tašku.

Foto: Archiv firmy

Bílý batoh z koženky s černými stříkanci nás zaujal díky čistým tvarům a designu a také multifunkčností. Batoh Xiss, 3229 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám