Hlavní obsah

Nejlepší kosmetika? U nás doma! Znáte tyhle české výrobce?

Foto: VICUSCHKA, Shutterstock.com

Foto: VICUSCHKA, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší bylinky pro pleť i duši, krásná balení v kamenných dózách a důmyslné názvy. To se skrývá pod ne tolik známými názvy české kosmetiky. Podívejte se na náš výběr značek, které se vyrábí v Česku a kombinují v sobě skvělý nápad s účinky na pleť.

Článek

Česká kosmetika? Na první dobrou by se vám určitě vybavil Dermacol nebo Ryor. Ty jsou na českém kosmetickém trhu stálicemi, ale dnešní článek patří menším, méně známým značkám, které si pozornost také zaslouží. Jedná se především o kosmetiku pečující se zaměřením na hydrataci, vrásky, akné, ale i masážní kameny nebo odličovací ubrousky.

Smyssly

Kosmetika z dílny matky Cecílie Blanárové a její dcery Silvie Strakové nedávno změnila název z Ushuaya na více české Smyssly. Útočí nejen na čichové a pleťové, ale hlavně zrakové „smyssly“. Krásné nádobky ze dřeva nebo skla budou ozdobou vaší koupelny. Recyklovatelné materiály, přírodní ingredience a beauty koktejly namíchané přesně pro potřeby pleti. Značku založila dvojice v roce 2017 a nyní má i vlastní butik. Nabídka se soustředí především o péči o pleť – pleťové krémy, oční krémy, séra, péče o tělo nebo masážní kameny proti vráskám a rozproudění lymfy.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Gua-sha kámen z růženínu, 790 Kč; Hedvábný hydratační krém, 1330 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka

Tradiční kosmetika od lékárníka Karla Havlíka, který začal zkrášlující i pečující kosmetiku vyrábět v první polovině 20. století. Věřil, že nejúčinnější pomoc najdeme v přírodě a touto filozofií se řídí značka i dnes. Líbí se nám balení, názvy jako Krásná slečna a přírodní a účinné složení za příjemné ceny.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Pleťový krém proti vráskám Krásná Slovenka, 494 Kč; Odličovací voda pro problematickou pleť Pramen krásy, 172 KčFoto: Archiv firmy

Pimpinella

Za (nejen) vizuálně velmi povedenou kosmetikou stojí Petra Nováková původem z Jeseníků, která do svých kosmetických produktů dává i svou duši. Je nám sympatické, že krémy jsou k dostání jen v kamenných nebo hliníkových dózách a mají krásný nápis. Ve výrobcích najdete jen čirou přírodní krásu, která vás pohladí po duši i po pleti.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Pleťový krém dle vlastního výběru v kamenné dóze z argonitu, 949 Kč; Pleťový olej proti akné Pan Božský, 498 KčFoto: Archiv firmy

Cocoes

Kokosový olej se probojoval do kosmetických pomocníků před pár lety a své místo na výsluní si stále drží. V jeho přírodní, neupravené podobě ale může v některých případech ucpávat póry a paradoxně pokožku víc vysušit. Jeho textura je dost hutná a může vytvořit neprostupnou vrstvu, takže pokožka pod ním je pak víc vysušená než před jeho použitím. Tenhle problém ale vyřešila Hana Phamová se značkou Cocoes. Hlavní ingrediencí je bio panenský kokosový olej a s dalšími složkami je v ideálním poměru, aby si z toho naše pleť odnesla to nejlepší. Vyrábí voňavá tělová mléka, másla, balzámy, krémy na ruce a také masky na vlasy.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Krém na ruce, 270 Kč; Kokosová maska na vlasy, 970 KčFoto: Archiv firmy

N-Medical

Značka s názvem N-Medical má výrobnu také v Česku a stojí za ní Petr Němec. V portfoliu najdete séra na pleť, ale i doplňky stravy s kyselinou hyaluronovou, která dodává pleti potřebné živiny a vláhu zevnitř. Zaujaly nás také čisticí ubrousky balené jednotlivě – dočistí pleť a pečují o ni. Díky balení se hodí zejména na cesty a snese je i citlivá pleť.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Bio sérum, 2400 Kč; Čisticí ubrousky Royal Wipes, 532 KčFoto: Archiv firmy

SynCare

Dermokosmetika znamená, že kloubí kosmetické a farmaceutické vlastnosti. Tu neseženete běžně v drogeriích, ale v lékárnách nebo e-shopech. A to je přesně případ české značky SynCare. Je hypoalergenní, jen pár výrobků obsahuje parfemaci a spousta z přípravků si nese označení bio. Je tudíž vhodná pro citlivou pleť, které jen tak nějaká kosmetika nesedí. V portfoliu najdete jak přípravky proti vráskám, tak i na akné nebo pigmentové skvrny.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Čisticí mléko anti-akné, 242 Kč; Oční krém SynCare, 528 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám