Hlavní obsah

Ovlivňují barvy v ložnici váš sexuální život? Zeptali jsme se!

Foto: shutterstock

Myslíte, že barvy prostředí ovlivňují chuť na sex? Snažili jsme se to zjistit!Foto: shutterstock

Reklama

O souvislosti barev a emocí existuje mnoho studií. Jsou ale vědci přesní? Co když si ložnici vymalujete třeba na červeno? O tom, jestli vám to pomůže zvednout sexuální apetit, mají naše čtenářky jasno!

Článek

Výzkumy často upozorňují na to, že barva stěn ložnice může ovlivňovat sexuální život páru. Jedna z posledních anket není výjimkou. Britská společnost Travelodge vyhledávající vhodné hotely pro cestovatele vyzpovídala 200 Britů ohledně návyků a barev v ložnici. A tohle jsou výsledky!

Vášeň, pohoda i chlad

Ukázalo se, že ti s odstíny karamelu mají sex třikrát týdně, což je podle některých způsobeno podvědomou touhou po cukrovinkách a sladké chuti dostávající do nálady. Co se týče červených barev, tak páry, které ji mají v ložnici, jsou na tom nejhůř. Milují se totiž jen jednou týdně. Ovšem ani modrá barva nezaručuje bouřlivost a sexy stavy.

Na zdech prý podle výpovědí zajišťuje dobrý spánek, ale v souvislosti se sexem to žádný šlágr není – frekvence maximálně jednou týdně. Fialová prý zase způsobuje nespavost, což se hodí tak do půlnoci. Pak už přijde jen únava a podrážděnost, vždyť do práce se vstávat musí… No a šedá a černá?

Lidé s těmito barvami stěn se v posteli nejradši věnují surfování po internetu než sexu. (Podvědomě totiž utlumují jejich touhu.) Tak co vy na to? Je to jenom jeden z dalších nesmyslných průzkumů, nebo je na každém šprochu „barvy“ trochu? Zeptali jsme se!

Foto: shutterstock

Studené barvy, jakými je modrá nebo zelená, lahodí zejména introvertůmFoto: shutterstock

Červená jako barva vášně?

„Myslím, že je to hodně v tom, kterou barvu osobně milujete,“ krčí rameny dvaatřicetiletá Viktorie, která v ložnici preferuje červenou. „Povzbuzuje mě, dodává energii. Když jsem unavená a vstoupím do ložnice, okamžitě se proberu. Myslím, že je to ta nejlepší barva, kterou dva lidé, milenci mohou mít,“ myslí si. Je to ale věc názoru.

„Červenou v ložnici? Nikdy,“ říká devětadvacetiletá Marika s tím, že pro ni je tento odstín až příliš agresivní. „Neříkám, dva tři polštářky na ozdobu jsou tak akorát, ale kdybych měla vymalováno v rudé, zešílela bych. Na mě má pozitivní vliv spíš jemně fialková. Ta je taková mazlivá. Ale řekněme si upřímně, když se vám do sexu doopravdy nechce, ani barva to nezachrání,“ směje se. Je to opravdu tak?

Sázka na jistotu? Žlutá!

„Kdysi dávno jsem někde četla, že švýcarský psychiatr Carl Gustav Jung zjistil spojitost mezi osobností a barvami. Podle něj extroverti dávají přednost teplým barvám, to je červená, žlutá a oranžová, kdežto introverti mívají rádi studené barvy, takže modrou a zelenou,“ popisuje čtyřiatřicetiletá Renata.

„Z jeho výzkumu vzešlo, že jakási zlatá střední cesta pro páry je žlutá, která je vhodná pro obě pohlaví. Tak jsme ji s manželem zkusili hodit na stěnu v ložnici,“ popisuje svůj experiment.

„Všechno máme buď žluté, nebo v béžové. A musím říct, že se v tom prostoru cítíme dobře oba. Sex máme standardně dvakrát týdně, od vymalování někdy i třikrát. Přesně to nevím, důležité jsou pro mě hlavně příjemné pocity, ne četnost,“ uzavírá Renata, která jako jedna z dalších potvrzuje zjištění vědců. Ano, barvy v ložnici skutečně nějakým způsobem ovlivňují sexuální apetit.

Foto: shutterstock

Šedá a černá prý podporují nezáživný stereotyp, při němž se často končí u televize nebo počítačových her. Věřte ale tomu, že je vkus stejně vždycky individuální!Foto: shutterstock

Kde začít s pokusy?

Proto pokud chcete něco ve svém životě změnit, začněte u tónů. Důležitý je však osobní pocit. Těžko se budete cítit skvěle například ve fialové, když k ní máte averzi. Dejte na svůj dojem, a hlavně pozorujte, co s vámi určité barvy dělají.

„Taky mi trvalo, než jsem přišla na tu správnou,“ říká dvaačtyřicetiletá Pavlína s tím, že jí se osvědčil systém „pokus-omyl“. „Začala jsem polštáři, přehozem a různými dekoracemi. Ty se vždycky dají vyměnit. Pokud vám barva sedne, vymalujte si v daném odstínu celou ložnici,“ doporučuje s tím, že ji sexuálně burcuje vínová v kombinaci se smetanovou. „Každý jsme nějaký,“ krčí rameny.

A kterou barvu v ložnici milujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám