Hlavní obsah

Paddleboard: jediné prkno, které oceníte

Foto: MASTER SPORT s. r. o.

Foto: MASTER SPORT s. r. o.

Začíná léto a vidíte je všude: lidé je nafukují na břehu jezer, nesou je na hlavě jako africké ženy džbány s vodou, profičí kolem vás na střeše auta… Paddleboardy se v posledních letech staly oblíbenou pomůckou nejen sportovců, ale i nás, obyčejných smrtelníků. Proč tomu tak je?

Článek

Na paddleboardu si najde to své opravdu každý, nehledě na pohlaví, věk či povahu. Nikdy jste na plováku nestáli a nevíte, co s ním? Paddleboarding už dávno není jen o bezcílném plutí na hladině s pádlem v ruce. I když nic proti tomu. Není nad to jen tak si lehnout na paddleboard, lenivě se vznášet na hladině jezera a užívat si sluníčko a relax. A když je čas na sváču, zpestřete si opalování třeba piknikem přímo na hladině vody!

Foto: MASTER SPORT s. r. o.

Není nad to užívat si sluníčko a relax na hladině vodyFoto: MASTER SPORT s. r. o.

Jste srdcem spíše dobrodruh a sportovec? Výhodou paddleboardu je, že na něm můžete dělat všechno, na co si jen vzpomenete. Závod kolem bójky, jóga na hladině vody, prozkoumávání místních vod a výletní plavby, sjíždění řeky, skákání na vodě nebo házení míčem, nudit se opravdu nebudete. K závodu na vodě se vám bude skvěle hodit závodní paddleboard, který je užší než univerzální plováky.

Paddleboard je navíc výborný pro formování postavy. Ptáte se, jak můžete zhubnout, když jen stojíte na prkně? Snadno. Při paddleboardingu dochází k zapojení téměř všech svalových partií v těle. Zátěží se velmi podobá běhu, navíc trénujete rovnováhu zapojením hlubokého svalstva v břiše a trupu. Nejen tedy, že si zlepšíte své motorické schopnosti, posílíte ale také svalstvo celého těla.

Foto: MASTER SPORT s. r. o.

Při paddleboardingu dochází k zapojení téměř všech svalových partií v těleFoto: MASTER SPORT s. r. o.

Pádlování na SUP (Stand Up Paddleboard) přináší také mnoho zdravotních benefitů. Podobně jako běh zlepšuje vytrvalost, podporuje zdravý kardiovaskulární systém – předchází tedy infarktu a mrtvici a snižuje stres. Pokud máte například problémy se zády, pádlování je skvělý způsob, jak zpevnit páteřní svaly.

Až si budete pořizovat svůj první SUP, rozhodně nevybírejte jen podle ceny a vzhledu. Paddleboardů je celá řada, liší se hlavně podle účelu. Při výběru je proto důležité si určit, pro koho paddleboard pořizujete a k čemu jej budete využívat. Pokud odpověď neznáte, sáhněte po univerzálních plovácích. Podívejte se, jak vybrat správný paddleboard. Abyste si byli svou volbou před nákupem jisti, můžete si paddleboard nejdříve vyzkoušet v půjčovně Master Sport.

Foto: MASTER SPORT s. r. o.

Při výběru je důležité si určit, pro koho paddleboard pořizujete a k čemu jej budete využívatFoto: MASTER SPORT s. r. o.

Ať už k vodě jdete za sportem, nebo jen tak lenošit, paddleboard od Mastersport.cz vás rozhodně nezklame.

Reklama

Načítám