Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Palačinky s javorovým sirupem a máslem chutnají malým i velkým. Umíte si představit lepší snídani?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce oleje
K podávání
  • 1 dl javorového sirupu
  • 200 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčko a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte špetku soli a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.

02.

Přes velkou kruhovou formičku usmažte pravidelné silnější palačinky. Pokud formičku nemáte, pokuste se je alespoň udělat na opravdu malé pánvi. Na jednu porci budete takových palačinek potřebovat asi 6–7.

03.

V rendlíku přepusťte máslo (nejen rozpusťte, ale opravdu ho chvilku vařte, dokud nezmizí bílá pěna, která se dělá na povrchu). Že je hotové, poznáte jednoduše – krásně provoní celou kuchyni.

04.

Na talíř dejte první palačinku, tu pomažte přepuštěným máslem, kápněte na ni trochu javorového sirupu, položte další palačinku a postup opakujte, dokud nevznikne takový malý palačinkový dort. Vršek ještě jednou potřete máslem a zakápněte sirupem – oboje by mělo téct i všude okolo :-) a ozdobte lístečkem máty a jahodou.

Také se vám sbíhají sliny?

Související témata:

Načítám