Článek
Postup
01.
Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčko a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte špetku soli a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.
02.
Přes velkou kruhovou formičku usmažte pravidelné silnější palačinky. Pokud formičku nemáte, pokuste se je alespoň udělat na opravdu malé pánvi. Na jednu porci budete takových palačinek potřebovat asi 6–7.
03.
V rendlíku přepusťte máslo (nejen rozpusťte, ale opravdu ho chvilku vařte, dokud nezmizí bílá pěna, která se dělá na povrchu). Že je hotové, poznáte jednoduše – krásně provoní celou kuchyni.
04.
Na talíř dejte první palačinku, tu pomažte přepuštěným máslem, kápněte na ni trochu javorového sirupu, položte další palačinku a postup opakujte, dokud nevznikne takový malý palačinkový dort. Vršek ještě jednou potřete máslem a zakápněte sirupem – oboje by mělo téct i všude okolo :-) a ozdobte lístečkem máty a jahodou.
Také se vám sbíhají sliny?