Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tento salát připravíte snadno a rychle ze zásob, co máte doma po ruce.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 4 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 4 ks bílá paprika
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z paprik odkrojte zelené konce, zbavte je jadérek a nakrájejte je na proužky. Mrkve oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Okurku nakrájejte na tenká kolečka. Hrášek slijte a nálev dejte stranou. 

02.

Všechny uvedené suroviny smíchejte v hlubší míse, zalijte polovinou zbylého nálevu z hrášku, zakápněte octem, přisolte, opepřete a zlehka promíchejte. Podávejte ozdobené nakrájenými šestinkami uvařeného vejce a petrželkou.

Načítám