Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Zelenina by měla patřit mezi nedílnou součást každého jídelníčku. A protože je nám jasné, že ne každému přijde k chuti zakousnout se do rajčete či okurky, máme tu pro vás připravené skvělé plněné papriky!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks paprik
  • 250 g kuskusu
  • 275 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g balkánského sýru
Článek

Postup

01.

Kuskus přimíchejte do ¼ litru vývaru přivedeného k varu (čím lepší vývar, tím lepší chuť) a dejte ho stranou.

02.

Na pánvi na olivovém oleji orestujte pokrájené šalotky a půlky paprik nakrájené na kostičky (druhou várku půlek vyskládejte do zapékacího pekáčku). Pár minut míchejte, přidejte rajčata nakrájená na kostičky (bez semínek). Míchejte ještě pár minut, pak osolte, opepřete a přidejte většinu balkánu pokrájeného na kostičky.

03.

Pak přimíchejte kuskus a náplní napěchujte papriky. Část kuskusu vám zbude, ale skvělý je i samotný. Posypte zbytkem sýra a dejte na zhruba 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia.

Pokud vám nechutná kuskus, zkuste papriky plněné sýrem a slaninou.

Reklama

Související témata:

Načítám