Hlavní obsah

Papriky plněné sýrem a slaninou

Hodnocení:
(10)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Milujete středomořské chutě? Pusťte se do plněných paprik. My použili ty velké, masité, ale nic nezkazíte ani kapiemi nebo slovenskými polními paprikami.

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 paprik
  • 300 g sýra
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • 100 g anglické slaniny
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

Krok 1: Papriky očistěte a podélně rozkrájejte na třetiny či poloviny, sýry (já dala čerstvý kozí a trochu goudy) nastrouhejte nebo rozdrobte a ochuťte prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem.

Krok 2: Slaninu nasucho opražte (nebo položte mezi několik vrstev papírových utěrek a dejte na 2–2,5 minuty do mikrovlnky), roztrhejte na kousky a vmíchejte k sýru.

Krok 3: Směs rozdělte do paprik a pečte asi 15 minut při 200 °C dozlatova. Posypejte nasekanou bazalkou a podávejte jako předkrm nebo s pečenými bramborami a salátem jako hlavní chod.

Slaninu klidně vynechejte a místo kozího sýra použijte balkánský sýr, mozzarellu či nivu smíchanou s nasekaným čerstvým špenátem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek