Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete středomořské chutě? Pusťte se do plněných paprik. Můžete použít ty velké, masité, ale nic nezkazíte ani kapiemi nebo slovenskými polními paprikami.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks paprik
  • 300 g sýra
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka pepře
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Papriky očistěte a podélně rozkrájejte na třetiny či poloviny, sýry (např. čerstvý kozí a trochu goudy) nastrouhejte nebo rozdrobte a ochuťte prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem.

02.

Slaninu nasucho opražte (nebo položte mezi několik vrstev papírových utěrek a dejte na 2–2,5 minuty do mikrovlnky), roztrhejte na kousky a vmíchejte k sýru.

03.

Směs rozdělte do paprik a pečte asi 15 minut při 200 °C dozlatova. Posypejte nasekanou bazalkou a podávejte jako předkrm nebo s pečenými bramborami a salátem jako hlavní chod.

Slaninu klidně vynechejte a místo kozího sýra použijte balkánský sýr, mozzarellu či nivu smíchanou s nasekaným čerstvým špenátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 572,75 kJ
Bílkoviny28,49 g
Tuky20,89 g
Sacharidy17,08 g
Sůl4,93 g
SAFA11,65 g
Vláknina4,64 g
Cukry11,29 g
Související témata:

Načítám