Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také rádi zkoušíte nové recepty na rychlovky, které můžete uložit do spíže a za čas přijdou k duhu? Určitě otestujte tyhle báječné naložené papriky, plněné zelím.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 zavařovací sklenice
Nálev
  • 1 l vody
  • 250 ml octa 8%
  • 100 g cukru
  • 2 listy bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
    10
  • 12 tabletek umělého sladidla
  • 25 g soli
Suroviny k zavaření
  • 12 ks paprik
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
    Obsažené alergeny
    Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
    Článek

    Postup

    01.

    Zelí nastrouhejte nahrubo, posypejte solí, kmínem a nechte ho změknout. Asi po 20 minutách jím plňte vydlabané a očištěné papriky.

    02.

    Do hrnce nalijte a nasypejte všechny suroviny na nálev a asi 10 minut je vařte.

    03.

    Do sklenic pak skládejte papriky, zalijte je nálevem, zavíčkujte a sterilujte - při 80 stupních Celsia 20 minut.

    Zavařovat nemusíte jen zeleninu, ale třeba i vepřové maso.

    Související témata:

    Načítám