Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Spolu s létem se do plné sezony dostává čím dál více druhů zeleniny a papriky jsou rozhodně jedním z nich. Díky své okouzlující vůni jsou oblíbené jak syrové třeba v salátech, tak grilované nebo plněné v podstatě čímkoli. A ty s balkánským sýrem připomínají Středomoří!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 5 ks bílá paprika
  • 1 ks vejce
  • 250 g balkánského sýru
  • 50 g cherry rajčat
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Kork 1: Papriky ogrilujte na sucho na pánvi nebo plotýnce a nechte je přes noc zabalené v sáčku odpočinout v lednici, aby zvlhly.

01.

Druhý den nastrouhejte balkánský sýr najemno a smíchejte ho s vajíčkem.

02.

Paprikám odřízněte ‚pokličku‘ a vyndejte semínka. Poté papriky naplňte balkánským sýrem smíchaným s pepřem, najemno nasekanou cibulkou, cherry rajčátky a jednou z grilovaných paprik, kterou jste nakrájeli na malé kousky.

03.

Nakonec vložte naplněné papriky ještě asi na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Opéct je lze i na pánvi na oleji, ale pozor, ať vám náplň nevyteče! V Bulharsku se k tomuto jídlu jí chleba a náplň jde upéct i samostatně.

Už máte své doma vypěstované papriky? Gratulujeme. Zkuste i domácí balkánský sýr.

Reklama

Související témata:

Načítám