Hlavní obsah

Domácí balkánský sýr: Jak za pár minut vyrobit levnější variantu?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete saláty s balkánským sýrem, ale kupovaný vám někdy přijde až moc slaný? Zkuste si vyrobit vlastní a jeho chuť přitom přizpůsobit svým potřebám. Přinášíme vám videonávod – neuvěříte, že je to tak snadné!

Článek

Příprava domácího balkánského sýru je velmi jednoduchá, zabere vám jen pár minut, a vy tak budete mít „balkán“ v lednici vždy po ruce (a můžete si upéct třeba slaný závin). Stačí si zakoupit jen obyčejný tvrdý tvaroh, naložit ho do slaného nálevu a nechat pár dní uležet. A nejlepší na celém procesu je, že si můžete slanost sýra korigovat zcela sami. Navíc ušetříte i pár korun, neboť cenově vyjde určitě výhodněji. Tak dobrou chuť.

Láká vás domácí výroba slaného sýra, nebo ho raději koupíte?

Reklama

Načítám