Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cestovat nemusíte jen autem, letadlem nebo třeba prstem po mapě. Chuť dálek si můžete přivolat i v kuchyni. Jak? Jednou z našich dnešních sladkostí, které nesou v názvu slavné město.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 porcí
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 5 lžic kakaa
  • 100 g pšeničné krupice
  • 3 ks jablek
  • 1 lžička prášku do pečiva
Pařížská šlehačka
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Stačí do kastrůlku nalít smetanu s co největším obsahem tuku, přisypat kakao, a kdo má rád opravdu sladké, tak i trochu cukru krupice. Přiveďte k varu, stáhněte z plotny, nechte vychladnout a v lednici přes noc uležet.

02.

Druhý den oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte kakao a krupici s práškem do pečiva. Přimíchejte jablka, která jste oloupali a nastrouhali nahrubo, nechte těsto spojit a nalijte ho do formiček na muffiny.

03.

Pečte v rozehřáté troubě při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Poté už jen košíčky nechte vychladnout, ozdobte je vyšlehanou pařížskou šlehačkou a servírujte.

Pokud máte radši ovocné krémy a šlehačky, vyzkoušejte mini dortíčky s ostružinovým krémem.

Reklama

Související témata:

Načítám