Hlavní obsah

Party pod širým nebem. 10 věcí, které vám nesmí chybět!

Foto: thinkstock

Ať je i vaše party stylová!Foto: thinkstock

Reklama

Také se nemůžete dočkat teplých dní a večerů, kdy se přestěhujete ven do zahrady, nebo alespoň na balkon? A co teprve snídaně v trávě, oběd pod širým nebem a večeře s hvězdami nad hlavou? Pokud vám záleží na tom, aby váš prostřený stůl vypadal stylově, podívejte se na následující inspirující tipy.

Článek

Léto se blíží mílovými kroky a s ním přichází čas zahradních pikniků a oblíbeného grilování. Už víte, jak prostřete?

1. Místo ledničky

Aby vám potraviny při hodování venku vydržely co nejdéle čerstvé a také nápoje byly příjemně vychlazené po celou dobu vašeho zahradního pikniku, potřebujete kvalitní chladicí tašku, která udrží všechny dobroty v optimální teplotě. Taška Sommarvind je vyrobena ze 100% polyetylenu, izolační výplň tvoří polyetylenová pěna, vnitřní prostor je vystlán omyvatelným potahem EVA plast. Rozměry 27 x 33 cm, objem 18 l, design Maria Vinka. Pořídíte ji v IKEA za 249 korun, přičemž na výběr máte ze tří barevných možností s různými dekory.

Foto: ikea

Foto: ikea

2. Stále dobře vychlazené

Chladicí karafa, na niž při stolování venku rozhodně nezapomeňte, pomůže vašim nápojům uchovat stálou teplotu i v parném létě. Můžete sem nalít vodu, džus nebo třeba bílé víno, které ani po několika hodinách nezteplá. Cena karafy od výrobce International Innovation Company (u nás ji prodává Potten & Pannen) činí 799 korun.

Foto: Potten & Pannen

Foto: Potten & Pannen

3. Na malé dobroty

Na letním stole budete potřebovat velké množství nejrůznějších misek a mističek, tak proč si je nevybrat hned v několika veselých barevných odstínech, a navíc ve tvaru různých druhů ovoce, které v zahradách právě dozrává? Misky se vám budou hodit na drobné domácí pečivo, na sladké sušenky a také na dip, pokud budete připravovat maso na grilu. Tyto jsou vyrobeny z odolného melaminu a mají výšku 6 centimetrů. Cena za sadu 4 kusů činí v Tchibo 180 korun.

Foto: Tchibo

Foto: Tchibo

4. Ta sklenice je má!

Abyste se u stolu nemuseli přesně takhle dohadovat a každý si bezpečně poznal tu svou, pořiďte si sadu drobných značek s výstižným názvem MyDrink, jež vám s identifikací sklenic spolehlivě pomohou. Zvolenou značku přitiskněte přísavkou na hladký vnější povrch sklenice a hned budete mít jasno. Značky jsou vyrobeny ze silikonu, za sadu 12 kusů zaplatíte v obchodě Tescoma 149 korun.

Foto: Tescoma

Foto: Tescoma

5. Servírováno na plastu

Plastové nádobí a náčiní ke stolování na zahradě zkrátka patří. Je praktické, nerozbitné, můžete je bez obav položit na zem nebo použít pro pohoštění na dece a příbory nezreziví, pokud na ně třeba zaprší. Kolekce Rio zahrnuje pohárky, příborový set a mělké talíře Rondo vždy po 4 kusech v barvě modré, růžové, oranžové a hořčicové, vše je navíc uloženo v plastové tašce Alice. Za sadu zaplatíte v prodejně Koziol 1756 korun.

Foto: Koziol

Foto: Koziol

6. Nenoste vše v ruce

Při přípravě pohoštění venku na zahradě se vám bude hodit servírovací stolek. Dejte si pozor hlavně na to, aby měl dostatečně bytelnou konstrukci a jeho kolečka bez problémů zvládla i cestu přes práh z vaší kuchyně ven na zahradu. Servírovací stolek Gentle z Mountfieldu je vyroben z odolného teakového dřeva. Do jeho výbavy patří praktické přihrádky na lahve a odnímatelný podnos. Zaplatíte za něj 4383 korun.

Foto: Mountfield

Foto: Mountfield

7. Na gril

Zahradní party se neobejde bez grilování a k tomu neodmyslitelně patří masové a zeleninové špízy. Abyste mohli tuto oblíbenou lahůdku připravit a servírovat, potřebujete grilovací jehly. Jistě oceníte zdvojené jehly z nerezavějící oceli s dřevěnými rukojeťmi Campingaz, které jednotlivé kousky potravin udrží lépe pohromadě. Vyrábí se v délce 30 centimetrů, cena za sadu 6 kusů je 249 korun.

Foto: campingaz

Foto: campingaz

8. Piknik v trávě

Pohoštění můžete podávat i na dece uprostřed trávníku. K tomu vám poslouží piknikový koš Budamont zahrnující 4 sady nerezových příborů, keramické talíře, sklenky na víno, bavlněné ubrousky, otvírák na víno, solničku, pepřenku a samozřejmě i talíře. Polovina stylového koše je navíc vybavena aluminiovou fólií, takže potraviny vydrží opravdu čerstvé a chladné. Rozměry 48 x 32 x 40 cm, cena 1230 korun.

Foto: Budamont

Foto: Budamont

9. Servírujte stylově

Vaše dvě ruce rozhodně nepoberou najednou vše, co chcete odnést ven na stůl. Proto byste si měli pořídit šikovný a pevný podnos, s jehož pomocí dopravíte pod širou oblohu všechny pochutiny a nápoje, aniž byste museli cestu z domu ven a zpět absolvovat na několikrát. Teakový podnos Pantry pochází z produkce dánského výrobce Skagerak, který u nás prodává Naoko, stojí 950 korun.

Foto: Naoko

Foto: Naoko

10. Nejen na maso

Kulaté servírovací prkénko s průměrem 24 centimetrů je vyrobeno z bukového dřeva a napuštěno přírodním olejem. Jeho „služeb“ můžete využít při servírování masných pokrmů, ale i různých druhů sýrů a na plátky nakrájených uzenin nebo krájené zeleniny, kterou k masu budete přikusovat. Praktická drážka u okraje prkénka zabrání stékání šťávy z masa a z dalších pochutin až na stůl. Cena v Kika je 99 korun za kus.

Foto: Kika

Foto: Kika

Který výrobek nebude chybět na vašem letním stole? Podělte se o svůj názor s ostatními čtenáři.

Reklama

Načítám