Hlavní obsah

Oskarky pro milovníky želé

Hodnocení:
(2)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
nízká

Dáváte přednost cukroví bez krému? Pak pro vás dnes máme skvělý recept na oskarky s meruňkovou marmeládou a kyselým želé. Dáte si?

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 80 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • kůra z 1/2 citronu
Náplň
  • 200 g meruňkové marmelády
Poleva
  • 50 g čokolády na vaření
  • 1 lžička tuku
Na zdobení
  • 150 g kyselých žele bonbonů v cukru
Článek

Postup

Krok 1: hladkou mouku prosajte na vál a zapracujte do ní moučkový a vanilkový cukr, tuk, 2 žloutky a kůru z 1/2 citronu (pokud používáte sušenou, stačí jí asi 1/2 lžičky). Těsto zabalte do sáčku a dejte uležet asi na 30 minut do lednice. Odpočinuté těsto rozválejte na plát tenký asi 3 mm, vykrájejte středně velká srdíčka a pečte je asi 12 minut dorůžova v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 2: Polovinu upečených srdíček potřete meruňkovou marmeládou. Pokud budete cukroví plnit cukrářskou zdobičkou, což práci výrazně zrychlí, zjednoduší a i cukroví je potom hezčí na pohled, vyberte si určitě marmeládu bez kousků! Pak potřené cukroví přiklopte druhou polovinou upečených srdíček a nechte v chladu ztuhnout.

Krok 3: V malém kastrolku rozpusťte čokoládu a kousek tuku. Ideální je dělat to v parní lázni, aby se čokoláda nepřipálila. Různobarevné želé bonbony nakrájejte na malé kousky. Ztuhlá poslepovaná srdíčka opatrně máčejte v čokoládové polevě a zdobte barevnými kousky želé. Hotovo!

Foto: Ondřej Hošt
ynezorPumanzeSaNyknalC